VEČITA DILEMA IMATI PSA ILI MAČKU Veterinar Bugarin: Muškarci koji imaju mačke poželjniji su za žene!

11:32

19.09.2023

Podeli vest:

Printscreen/TV Pančevo

Za mačke se kaže da su „lek protiv depresije”, jer maženje s njima, dodir njihovog krzna, zvuk i osećaj njihovog predenja u čoveku stvaraju osećaj zadovoljstva i sreće.

Večta je dilema da li je bolje imati mačku ili psa. Dobro je poznato da mačke imaju terapeutska svojstva i da se dosta ljudi uverilo u to.

„Naučno je dokazano mačija dlaka smanjuje pojavu alergija kod dece, takođe neke studije u Britaniji i Americi su dokazala da mačke smanjuju sters kod ljudi. Mačke imaju ta svojstva koja deluju na ljude. Neka istraživanja koja su rađena kažu i da su muškarci koji imaju mačke poželjniji za žene. Ne znam da li je 100 posto tačno, ali je zanimljivo“, rekao je veterinar dr Nikola Bugarin za RTV Pančevo i dodao da su mačke dosta nezavisnije  od pasa i mogu ostati ceo dan same i neće doći u stresnu situaciju.

„Mogu doći u stresnu situaciju samo ak im promenite stanište“, naveo je Bugarin.

Pritnscreen/TV Pančevo

Pančevka Teodora Stoševska ima dve prelepe mačke i kaže da je glavni razlog za to – ljubav.

„Iako to na prvi pogled tako ne deluje, mačke ljubav pružaju na jedan specifičan način. Čak i kada vam okrenu leđa znači da vas vole i da vam veruju. Ne okrećemo leđa onome kome ne verujemo. Samo ih treba malo više razumeti“.

„Zato, ako ste se opredelili za mačku kao kućnog ljubimca znajte da ste učinili pravu stvar i da će vam mačka na neki njen način vratiti ljubak koju vi njoj pružate“, ocenili su sagovornici.

(Pančevac/RTV Pančevo)

HAVARIJA NA VODOVODNOJ MREŽI Bez vode je u 09.45 sati ostala Ulica Ive Kurjačkog od Svetog Save do Sinđelićeve ulice!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.