KURTIJEVI SPECIJALCI PRETRESAJU SRPSKA VOZILA: Helikopter nadleće područje od Banjske ka Leposaviću

11:52

25.09.2023

Podeli vest:

printscreem/RTS

Prilaz Banjskoj i dalje je blokiran od strane kosovskih specijalaca, dok je više patrola tzv. kosovske policije na putu od Kosovske Mitrovice do Zvečana, odnosno Banjske, kao i vozila Kfora.

Kosovski specijalci kontrolišu prilaz Zvečanu
Kosovski specijalci sa dugim cevima kontrolišu vozila na prilazu Zvečanu, iz pravca Zubinog Potoka.

Helikopter nadleće područje od Banjske ka Leposaviću

Na putu od Banjske ka Leposaviću saobraćaj je ređi od uobičajenog. Dva vozila sa po desetak pripadnika tzv. kosovske policije, stacioinirani su na više punktova. Trenutno helikopter nadleće područje od Banjske ka Leposaviću.

Poklonici iz Novoga Sada, koji su se zatakli u manastiru Banjska i dalje su tamo i očekuju da daju izjave tzv. kosovskoj policiji. Na licu mesta su i forenzičari. Po nezvaničnim saznanjima, tela ubijenih se nalaze na Institutu za sudsku medicinu u Prištini.

Albanci upali u poštu u Banjskoj – korisnici bez usluga

Albanci upali u poštu u Banjskoj – korisnici bez usluga

Javno preduzeće „Pošta Srbije“ saopštilo je da je u toku prethodne noći, između 24. i 25. septembra došlo do upada albanskih terorista u objekat pošte u Banjskoj, pričinjena je velika materijalna šteta, oštećena je imovina i ukradena oprema.

– Albanski teroristi ovim vandalskim činom, ne samo da su doveli do toga da će privremeno biti obustavljeno pružanje poštanskih usluga Banjskoj, nego su – inspirisani neodgovornom i opasnom politikom Aljbina Kurtija svesno i namerno nastavili sa zastrašivanjem i uništavanjem svega što je srpsko na Kosovu i Metohiji – kao i otežavanjem nesmetanog kretanja, rada i svakodnevnog života svih onih koji se protive nerazumnoj politici privremenih organa vlasti u Prištini – navodi se u saopštenju koje je, pre svega, upućeno, korisnicima opštine Zvečan, selo Banjska, na Kosovu i Metohiji

Evakuisane žene iz Goraždevca
Žene iz Goraždevca evakusiane su, u tri vozila, iz hotela u Banjskoj.

Hodočasnici iz Novog Sada još u manstiru
Hodočasnici iz Novog Sada su, kako saznajemo, ostali u manastiru, treba da daju izjavu policiji.

Nema hleba u Banjskoj
Meštani Banjske se žale da nema hleba, prodavnice nemaju hleb, jer nije dozvoljeno snabdevanje. Zbog nevremena, došlo je do prekida snabdevanja vodom, pa pojedine kuće nemaju pijaću vodu.

Blokiran prilaz Banjskoj
Prilaz Banjskoj i dalje je blokiran od strane kosovskih specijalaca, dok je više patrola tzv. kosovske policije na putu od Kosovske Mitrovice do Zvečana, odnosno Banjske, kao i vozila Kfora, javlja reporter „Novosti“ sa lica.

U vozilima su i naoružani pripadnici Kfora.

Na samom skretanju za Banjsku stoji blindirano vozilo tzv. kosovske policije i nekoliko policajaca sa dugim cevima, dok je jedno vozilo na brdu iznad puta. Pripadnici policije pre 10 – ak minuta propustili su tri vozila u pravcu Banjske, koja su krenula da evakuišu osam žena iz Goraždevca, koje su bile u hotelu u Banjskoj. Kako javlja novinar „Novosti“ sa lica mesta, upravo su prošla tri blindirana vozila tzv. kosovske policije i dva vozila Euleksa. Specijalci pretresaju srpsko vozilo.

Brojne novinarske ekipe su na licu mesta.

Građani Mitrovice i okolnih sredine su u šoku posle jučerašnjih dešavanja. Na ulicama je veoma malo ljudi.
(Pančevac/Novosti)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.