POBOLJŠANJE POLOŽAJA OSOBA SA INVALIDITETOM: U GU Pančevo održan sastanak povodom akcije Udruženja „Budimo bezbedni“. Dea Đurđević udručila laptop Lazaru Sretenoviću

21:49

28.09.2023

Podeli vest:

printscreen/YT/RTV Pančevo

Na sastanku u Gradskoj upravi u Pančevu, Udruženje „Budimo bezbedni“ i Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika, predstavili su plan za poboljšanje života osobama sa invaliditetom.

U Gradskoj upravi Pančevo održan je sastanak povodom akcije koju sprovodi Udruženje „Budimo bezbedni“.  Sastanku su prisustvovali Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačalnika Pančeva i predstavnici grada, kao i članovi udruženja, na čelu sa Deom Đurđević, predsednicom udruženja. Ovo je bio povod da se predstavi plan i program za pomoć osobama sa invaliditetom.

– Grad Pančevo kontinuirano pruža podršku i sprovodi različite aktivnosti u saradnji sa udruženjima osoba sa invaliditetom. Cilj je poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom u društvu. Osobe sa invalidiitetom su posebno osetljiva kategorija, koja se suočava ne samo u našem, nego i u drugim gradovima, sa brojnim preprekama. Zato mi gledamo da kao grad i kao odgovorna lokalna samouprava finansiramo brojne konkurse na koje se javljaju udruženja osoba sa invaliditetom, te oni pomoću tih sredstava uspevaju da realizuju svoje aktivnosti – Kaže Kuprešanin.

Na kraju sastanka, Dea Đurđević, poklonila je laptop Lazaru Sretenoviću, mladiću sa Daunovim sindromom koji je prošle godine osvojio Novembarsku nagradu iz oblasti umetnosti.

printscreen/YT/RTV Pančevo

– Laza je fantastičan mlad dečko i fantastičan umetnik. Takođe, ima smisla za humor i to mi se dopada. Najviše od svega mi se dopada što osnažuje i druge ljude koji su osobe sa invaliditetom da izađu iz svojih domova i da rade ono u čemu su najbolji. Vide na njegovom primeru kako neko može da dobije i Novembarsku nagradu grada i da sedi sa Ljubivojem Ršumovićem. Znači da možemo sve i da možemo sve zajedno – istakla je Dea Đurđević.

– Želim da se zahvalim Dei i gradu Pančevu što su mi dodelili nagradu. Trudiću se da pišem što bolje i prekucavam – rekao je Lazar Sretenović.

Udruženje „Budimo bezbedni“ planira da obiđe sva mesta od Vojvodine do KiM, kako bi se što bolje upoznali sa uslovima života osoba sa invaliditetom.

BESPLATNA ČLANARINA ZA NAJMLAĐE ČITAOCE: Gradska biblioteka daruje predškolce i osnovce povodom Dečje nedelje

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.