GRAD PANČEVO DOBITNIK POVELJE VELIKOG DOBROTVORA: Povelju primio gradonačelnik Stevanović

15:30

01.10.2023

Podeli vest:

printscreen/Grad Pančevo

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva je u ime Grada Pančeva primio Povelju velikog dobrotvora na svečanoj akademiji povodom obeležavanja 185 godina postojanja Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva, kojom je i otvoren 25. Međunarodni festival „Pančevački dani duhovne muzike“.

Grad Pančevo

– Meni je u ime Grada Pančeva pripala ova velika lična čast da prisustvujem obeležavanju jednog velikog jubileja našeg pevačkog društva. Veliki je značaj i uticaj ovog društva na kulturu Srba na ovim prostorima, ali ne samo na kulturu, nego uopšte i na srpstvo. Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo je okupljalo srpski narod na ovim prostorima, negujući tradiciju i kulturnu baštinu, od osnivanja sve do danas, pa predstavlja, možemo slobodno reći, najstariju instituciju kulture u našem gradu. Zajedništvo, uzajamnu tesnu saradnju i podršku ćemo nastaviti da negujemo i da pišemo neke nove stranice istorije zajedno. Još jednom, u lično ime i u ime Grada Pančeva čestitam vam ovaj veliki jubilej, 185 godina postojanja društva i velika zahvalnost za Povelju koju sam primio danas u ime Grada – rekao je gradonačelnik Stevanović.

Grad Pančevo

Pokrovitelji festivala su Grad Pančevo, Srpska pravoslavna crkvena opština Pančevo „Centar“, Preobraženski hram u Pančevu i Manastir Vojlovica.

PANČEVO JE GRAD SPORTA I ŠAMPIONA Gradonačelnik ugostio evropske prvake u saobraćaju! Stevanović: Put sporta je oružje u borbi protiv svega negativnog danas! FOTO

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.