NENA BOŽIĆ I ALEKSA VULIN KOD GRADONAČELNIKA PANČEVA: Stevanović ugostio evropske prvake u poznavanju saobraćaja

14:19

04.10.2023

Podeli vest:

Grad Pančevo

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva ugostio je Evropske prvake u poznavanju saobraćaja. Nena Božić i Aleksa Vulin, učenici Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Omoljice činili su četvoročlanu reprezentaciju Srbije koja je osvojila prvo mesto na Evropskom prvenstvu u poznavanju saobraćaja, koje je ove godine održano u Baru, u Crnoj Gori.

Grad Pančevo

„Ponosan sam što su naši mali sugrađani bili tako uspešni na ovom velikom evropskom takmičenju i što su na najbolji način predstavili našu državu i naš grad. Ono što budi još veći ponos je to što već dugi niz godina nastavnik Tasić iz Osnovne škole „Dositej Obradović“ izuzetnim radom u vezi sa bezbednosti u saobraćaju postiže fenomenalne rezultate na republičkom i evropskom nivou i na taj način u jako lepom svetlu prezentuje naš grad. Ove godine su Aleksa i Nena sa svojim vršnjacima iz Valjeva i Beograda prvaci Evrope i oni će sigurno u budućnosti biti uzor nekim novim generacijama dece i motivisati ih da i oni krenu istim tim putem, a mi ćemo kao Grad uvek biti tu da ih u tome podržimo“ rekao je gradonačelnik Pančeva Stevanović.

Grad Pančevo

Nena i Aleksa su se složili da je bilo odlično, ali ni malo lak,o jer je konkurencija bila velika i jaka. Takmičili su se sa decom iz još 22 države i ističu da je poligon bio teži od testova, jer je bilo mnogo prepreka i morali su da budu veoma koncentrisani. Zadovoljni su postignutim rezultatom, ali ih najviše raduje što su se sa takmičenja vratili bogatiji za nove prijatelje.

Grad Pančevo

„Da bi se deca plasirala na ovo takmičenje moraju da ostvare odličan plasman na opštinskom, okružnom, a zatim i na republičkom nivou, a na Evropsko prvenstvo idu četiri učenika koja na republičkom osvoje prvo ili drugo mesto“, objasnio je nastavnik Miodrag Tasić i pohvalio sve učenike koji su do sada osvajali nagrade u oblasti saobraćaja na raznim takmičenjima.

Grad Pančevo dobitnicima nagrada na takmičenjima u oblasti poznavanja saobraćaja svake godine poklanja bicikle.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.