OBELEŽENA GODIŠNJICA OSLOBOĐENJA PANČEVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Tigran Kiš: Važno da znamo šta je bilo 6. oktobra i da budemo ponosni na ulogu Srbije

09:18

08.10.2023

Podeli vest:

Pančevac

Povodom godišnjice oslobođenja Pančeva u Drugom svetskom ratu venac su u ime Grada Pančeva položili Tigran Kiš, predsednik Skupštine grada Pančeva i Milenko Čučković, član gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja.

Predsednik Skupštine grada Pančeva Tigran Kiš istakao je da je 6. oktobar jedan od najvažnijih datuma za istoriju Pančeva, naročito u vreme kada dolazi do revizije istorije.

 

Pančevac

 

– Činjenica je da je samo pre 10–tak dana u parlamentu jedne od najmoćnijih zemalja primljen  sa svim počatima jedan nacistički zločinac iz Drugog svetskog rata i proglašen  za heroja. Jako je važno da znamo šta je bilo 6. oktobra, kao i da je važno da znamo šta se događalo u Prvom i Drugom svetskom ratu. Jako je važno da budemo ponosni na ulogu Srbije u tim događajima, da prenosima mlađim generacijama sve to kako bismo bolje razumeli vreme u kome živimo.

Pančevac

Pančevac

I moći da se suočimo  sa svim opasnostima koje prete Srbiji svakog dana. Grad  Pančevo prepoznaje značaj Udruženja kao što je UBNOR. Grad Pančevo je pomagao i nastaviće da pomaže rad ovog Udruženja. Sve one koji su dali živote za našu slobodu  nikada nećemo zaboraviti, hvala imi slava im – rekao je Tigran Kiš, predsednik Skupštine grada Pančeva.

Pančevac

Vence su položili članovi Gradskog odbora udruženja boraca Pančeva, Udruženje veterana 51. mehanizovane brigade, direktor Gazprom energoholdinga Srbija TE-TO Pančevo, Aleksandar Varnavski kao i predstavnici kompanije Gazprom energoholding Srbija, Društvo  Romaška, Udruženje veteran Pančevo, Udruženje   vojnih invalida i porodica palih boraca, predstavnici Sindikata Policije iz Pančeva, predstavnici SPS-a, kao i predstavnici udruženja građana i građani Pančeva.

(Pančevac)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.