VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU: Uprkos pritiscima odbrane, insistiraćemo na maksimalnoj kazni u slučaju „Ribnikar“

14:19

13.10.2023

Podeli vest:

Foto: bg.vi.jt.rs/

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da će uprkos pritiscima odbrane, nastaviti da insistira na maksimalnoj kazni predviđenoj zakonom za roditelje maloletnog K. K. koji je u maju počinio nezapamćeno masovno ubistvo u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

„Povodom slučaja protiv Miljane K. i Vladimira K, Više javno tužilaštvo je sve što je imalo da saopšti, navelo u podignutoj optužnici protiv ovih lica“, saopštio je Nenad Stefanović, glavni javni tužilac u Beogradu. On je naveo da Više javno tužilaštvo sada čeka dalju odluku suda.

„Pravo na odbranu je neprikosnoveno i današnja izjava advokata Borovića nije ništa drugo, nego deo strategije za odbranu optuženog. Ovim putem obaveštavamo javnost da se nećemo baviti komentarisanjem ovakvih, kao ni slučnih izjava, već ćemo nastaviti da se bavimo isključivo svojim poslom“, saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Advokat Borivoje Borović branilac Vladimira K. oca dečaka rekao je da će insistirati da suđenje bude javno.

Borović je na konferenciji za novinare naglasio da će on na početku suđenja zahtevati da ovaj postupak bude javan, transparentan i da se sazna istina koja je iza te tragedije.

On je dodao da će insistirati da se iskazi maloletnih oštećenih samo pročitaju, a ne da se pozivaju da svedoče u sudnici.

Branilac Irina Borović će tokom postupka insistirati da se utvrdi da li je DNK majke Miljane K. nađen na čauri metka, kako se navodi u optužnici.

Podsetila je i da je ona jednom prilikom rekla da nije otac učio K.K. da puca i prvi ga doveo u kontakt sa oružjem, i istakla da je to činio instruktor i vlasnik streljane.

OTAC DEČAKA-UBICE OSTAJE ZATVOREN Apelacioni sud u Beogradu produžio pritvor Vladimiru K!

(Pančevac/RTS)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.