HRANIMO SE ZDRAVO, BUDIMO SREĆNI! Ovako se svake godine u OŠ „Branko Radičević“ obeležava Svetski dan hrane!

10:49

17.10.2023

Podeli vest:

Pritnscren/YT

Povodom Svetskog dana zdrave hrane, u OŠ Branko Radičević u Pančevu svake godine održava se tematski dan kako bi podsetili učenike na osnovna pravila zdrave ishrane i obeležili ovaj značajan datum. U toku tematskog dana uređeni su panoi, kreirane prezentacije, razni radovi na ovu temu.

Učenici su sa velikim interesovanjem učestvovali u svim aktivnostima i rado se odazvali apelu da ubuduće, a ne samo na današnji dan, donose zdravu užinu.

 


Učenici uživaju u pripremi hrane, ali isto tako uživaju i u pravljenju plakata i organizovanju raznih aktivnosti na izložbi. Recituju se pesme a ono što je najvažnije, razgovara se o pravilnoj ishrani i zdravim namirnicama.

Mališani se uče i tome koliko je važno da znaju da rasporede racioalno novac koji dobiju kao džeparac. Saznaju kako je to zaraditi a kako uštedeti.

Škola će nastaviti sa obeležavanjem Svetskog dana hrane svake godine, jer učenici uživaju u procesu organizacije. Ovakvi događaji podižu svest o važnosti pravilne ishrane stoga će se škola potruditi da motiviše decu da se zainteresuju i nauče što više o zdravom načinu života.

Hranimo se zdravo – budimo srećni!

(Pačevac/OŠBrankoRadičević)

PANČEVO SE SEĆA SVOJIH HEROJA: Položeni venci na spomenik Pančevcima poginulim u ratovima između 1991. i 1999. godine FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.