OPOVO SADA IMA DIGITALIZOVAN MAMOGRAF Pokrajnski Sekretarijat izdvojio sredstva kako bi se poboljšao rad starog!

21:58

17.10.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Dom zdravlja Opovo već godinama ima mamograf, koji je sada digitalizovan i nalazi se u novom potpuno sređenom randgen kabinetu. Pregled na mamografu je jedan od najznačajnijih za rano otkrivanje raka dojke, zato je važno da ga ima u ova zdravstvena ustanova.

Da su svi pacijenti koji su prošli na relaciji izabrani doktor, ginekolog prošli mamografiju u određenim godinama kada se zahteva ta vrsta dijagnostike, mi na taj način smatramo da pratim dijagostiku žena u svim periodima. Zajedno sa ultrazvukom i mamografijom smo objedinili te preglede. Plaćali smo dodatno radiloga koji može da prati ovu tematiku, rekla je Dr Sofija Popović – direktorka Doma zdravlja Opovo.

Kako bi olakšali rad radiolozima, pokrajnski Sekretarijat je izdvojio sredstva kako bi se poboljšao rad starog mamografa.

Veći period godina mnogi centri nemaju mamograf. To je probelm. Na našem mamografu se najadekvatnije radi, a na njemu se sve može odraditi kao i na digitalnom aparatu. Za naše potrebe on obavlja vrhunsku priču, Dr Sofija Popović – direktorka Doma zdravlja Opovo .
Upravo zbog dobre organizacije rada nema liste čekanja za pregled na mamografu. Građanke iz opštine Opovo ne moraju na ovu vrstu pregleda da odlaze u veće centre.

Mesečno prođe oko 20 pacijentkinja, mi nemamo previše pregleda ali to varira od meseca do meseca i od potrebe, a ovaj mamograf je tu dugi niz godina tako da nema zastoja u pregledima. Svaka potreba kod ginekologa se završi tako da mi to radimo u sklopu druge rendgen dijagnostike,rekla je ona.

Nova oprema koja je stigla u Dom zdravlja Opovo i sređivanje starih aparata omogućena je dobrom koordincijom i saradnjom Doma zdravlja, lokalne samouprave i pokrajnskog Sekretarijata za zdravsto, naglašava dr Sofija Popović. Ona veruje da će u budućnosti njhova saradnj biti još bolja.

 

(Pančevac/RTV Pančevo)

NAJSAVREMENIJA STOMATOLOŠKA STOLICA I RENDGEN U DOMU ZDRAVLJA OPOVO Dr Popović: Ovde će se primati i deca i odrasli!

PONOVO RADI AMBULANTA STARI TAMIŠ Sokić: Prostor je od izuzetnog značaja za sve starije sugrađane FOTO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.