PANČEVO: Savez slepih obeležio Svetski dan belog štapa

15:56

18.10.2023

Podeli vest:

Printscreen

Međuopštinska organizacija Saveza slepih Pančevo je u svojim prostorijama svečano obeležila Međunarodni dan slepih, poznat i kao Svetski dan belog štapa. Ova važna prilika poslužila je kao platforma za isticanje izazova s kojima se svakodnevno suočavaju slepi i slabovidi građani u našoj zemlji.

Povodom Međunarodnog dana slepih ili „Dana belog štapa“, koji se obeležava svake godine 15. oktobra, članovi Međuopštinske organizacije Saveza slepih Pančevo prošetali su centralnim ulicama grada koristeći beli štap kao simbol svoje vizuelne oštrine. Nakon šetnje, posetili su zgradu Gradske uprave grada Pančeva, gde su bili u prilici da razgovaraju sa Milenkom Čučkovićem, članom Gradskog veća odgovornim za oblast rada, zapošljavanja i socijalne politike grada Pančeva.

Ružica Antić, predsednica Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih u Pančevu, naglasila je značaj podrške koju pruža grad njihovoj zajednici.

Međunarodni dan slepih, počevši od 15. oktobra 1964. godine, obeležava se kao sećanje na dan kada je američki Kongres usvojio rezoluciju posvećenu slepim i slabovidim osobama širom sveta.

(Pančevac)

NISMO ROĐENI DA BISMO BILI SAMI Predavanje o empatiji u Gradskoj biblioteci: Ako trenutno nemamo životnih problema, to ne znači da je naše mentalno zdravlje dobro! FOTO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.