PODRŠKA POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA ZA ZDRAVSTVO: Opremljen odsek gastroenterologije sa endoskopskom dijagnostikom Opšte bolnice Pančevo

16:56

24.10.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

Opšta bolnica Pančevo nabavila je značajnu medicinsku opremu za odsek gastroenterologije sa endoskopskom dijagnostikom. Ova izuzetno vredna nabavka realizovana je iz sredstava koja su bolnici dodeljena nakon sprovedenog javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo za dodelu sredstava za izgradnju, održavanje i opremanje zdravstvenih ustanova, čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina.

Nova oprema su 2 kolonoskopa i 1 gastroskop, sa kompletnom elektrohirurškom jedinicom, monitorom visoke rezolucije (4K) i water jet pumpom. Time je kabinet kompletno opremljen, što će znatno poboljšati uslove za rad, kao i kvalitet pruženih usluga. Naša bolnica učestvuje u državnom projektu skrininga karcinoma debelog creva, gde beleži odlične rezultate.

Dobro opremljen kabinet za endoskopiju, zahvaljujući komponentama sa izuzetnom rezolucijom pružaju mogućnost lekaru da kvalitetno odradi dijagnostiku, kao i interventne procedure. U Odseku za gastroenterologiju su i lekari i tehničari obučeni za rad na savremenim aparatima, prate se novine vezane za rad u endoskopiji. Jedino što im je trebalo je podrška u vidu nabavke savremene opreme, koju su kupovinom ovih aparata i dobili. Do sada se na godišnjem nivou radilo oko 1400 kolonoskopija i 3000 gastroskopija.

Za Pančevo, kao sedište južnobanatskog okruga, ovo je izuzetno važno, jer će se liste čekanja smanjiti, a broj izvedenih kako dijagnostičkih, tako i terapijskih procedura povećati – navodi se u saopštenju Opšte bolnice Pančevo.

(Pančevac/Opšta bolnica Pančevo)

HITNA POMOĆ PANČEVO: U danu za nama tri saobraćajne nezgode u kojima su povređeni pešaci

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.