OMOLJČANI NEUMORNO POMAŽU SVOM SUGRAĐANINU Za 24 sata prikupljeno MILION DINARA! OVOG VIKENDA JOŠ HUMANITARNIH DOGAĐAJA FOTO

18:46

26.10.2023

Podeli vest:

Facebook

U srcu Omoljice, na uglu dve ulice, juče je održano kuvanje riblje čorbe u okviru niza akcija humanitarne pomoći sugrađaninu Milanu Noci Pavloviću kojem je hitno potrebna transplatacija bubrega. Udruženje građana „Omoljičko vrelo“, uz pomoć svojih predanih sugrađanina, organizovalo je ovo događaj koji je privukao veliku pažnju zajednice i doprineo da se za 24 sata prikupljena suma novca popne na čak milion dinara.

Pančevac

Tokom jučerašnjeg dana prodato je 200 litara riblje čorbe, 40 kilograma girica, kao i 10 plehova domaćih pita, kolača i voća. Svi ovi ukusni specijaliteti pripremili su predani stanovnici Omoljice, a prihod od prodaje u iznosu od 187.000 dinara uplaćen je na Pavlovićev račun. Ovom danu prethodila je humanitarna večera u omoljičkom restoranu na kojoj je prikupljeno neverovatnih 791.900 dinara.

Milan je putem društvene mreže Fejsbuk izrazio zahvalnost za bezuslovnu podršku koju mu sugrađani pružaju i saopštio da je za 24 sata sakupljeno čak milion dinara za njegovo lečenje.

Da podrška MIlanu ne jenjava svedoči niz humanitarnih događaja koji će ovog vikenda održati u ovom selu. Za subotu je najavljen „Dečiji humanitarni bazar“ koji će se održati u 12 sati na platou ispred Doma kulture u Omoljici tokom kojeg će se prodavati rukotvorine mališana, dok će od 14 do 16 sati biti organizovan humanitarni događaj „Provozaj krug oko hrama za Milana“ u dvorištu hrama Svetog Arsenija Sremca tokom kojeg će se vršiti osvećenje automobila uz doborovoljnu taksu.

Promo

Za nedelju je najavljen niz humanitarnih akcija koje počinju od 8 sati ujutro i koje će trajati tokom celog dana. Na platou ispred Doma kulture vredne žene iz Omoljice pripremaće sarme a posetioci će biti u prilici da kupe razne slatkiše, kolače, garderobu, igračke i knjige, ali i donirati svoje stvari koje će se prodavati putem humanitarnih grupa na društvenim mrežama. Za najmlađe posetioce biće i animatori odeveni u Medu Šuška i Sunđer Boba. U 12 sati će se u prostorijama penzionera u ulici Kralja Petra I 22 organizovati „Humanitarni ručak za MIlana“.

Velikoj humanitarnoj akciji će se u 14 sati pridružiti i Udruženje žena „Omoljčanke“ koje će na humanitarnom bazaru „Kupi s ljubavlju, doniraj nadu“ prodavati svoje rukotvorine i kolače. Već u 17 sati u sali Doma kulture u Omoljici nastupiće bend „Ambasador“ za čiji nastup se mogu kupiti karte i na dan koncerta.

Ovoj akciji priključili su se i omoljički preduzetnici koji su u svojim prostorijama postavili kutije za dobrovoljne priloge kako bi pomogli svom sugrađaninu, ali i organizovali humanitarne večere i žurke na kojima su sakupili sredstva za Milanovo lečenje.

Na društvenim mrežama, u okviru raznih humanitarnih licitacija, Omoljčani već danima prodaju svoje stvari i prihod od istih uplaćuju za lečenje ovog mladog čoveka.

Istrajnost i upornost građana Omoljice još jednom pokazuje snagu solidarnosti i zajedništva i uveliko inspiriše ljude iz okoline da pomognu onima kojima je ta pomoć najpotrebnija.

(Pančevac/A.Vugrinec)

OMOLJICA: UŽ „Omoljčanke“ organizuje humanitarni bazar „Kupi s ljubavlju, doniraj nadu“ za pomoć sugrađaninu Milanu Noci Pavloviću

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.