VUČIĆ SE OBRATIO PRED PUNOM DUBOČICOM: Održan prvi skup liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“

11:51

05.11.2023

Podeli vest:

printscreen/Novosti

Prvi predizborni skup liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, održava se danas u Leskovcu, u hali Dubočica. Najavljeno je da će na skupu govoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Obraćanje predsednika Vučića

– Čast mi je što svom snagom, ljubavlju, energijom, podržavam listu „Srbija ne sme da stane“, jer verujem da je to budućnost naše zemlje. Verujem da to znači sugurnost i bezbednost za naše ljude. To znači još fabrika, obnovljenih i novoizgrađenih škola, bolnica, kliničkih centara, domova zdravlja, veće plate i penzije – poručio je predsednik.

Ova kampanja počinje se sa juga Srbije, dodaje Vučić.

– Kada dođete na jug, onda dobro možete da vidite koliko ljudi, upšrskos svemu što smo uradili i dalje žive teško, ali koliko nade polažu u budućnost i koliko toga očekuju da se promeni. Ali dođete među ljude koji znaju šta je država, koji se nikada ne igraju državo, koji dobro razumeju šta su vitalni interesi našeg naroda, koji odlično znaju kako se Srbija čuva, kako se Srbija štiti i pameću, i mudrošću, kako je Dejan rekao, ali rekao bih neretko i hrabrošću – navodi predsednik.

printscreen/Novosti

– Kada god je bilo potrebno, ljudi iz Jablaničkog, Pirotskog, Topličkog okruga uvek su tu bili za svoju državu, nikada ništa nisu pitali, osim „koliko svojoj zemlji možemo da pomognemo“. I zato vam beskrajno hvala na tome – rekao je Vučić.

– Naš je posao da jugu Srbije to vratimo.

– I da budemo sasvim fer. Malo ko od vas, mnoge od vas poznajem, neke ne poznajem nažalost, nadam se da ću imati priliku da upoznam, ali mi se čini da poznajem vašu dušu, koja je ista kao moja. Koja traži da živimo bolje, da obezbedimo deci život, da im garantujemo budućnost – navodi predsednik.

Miloš Vučević – „Najvažniji izbori u 21. veku“

Okupljenima u Dubočici obratio se i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević.

printscreen/Novosti

– Izbori koji su pred nama su najvažniji izbori u 21. veku. Nije bitno samo ko će dobiti najviše glasova. Mi ćemo kao građani birati da li će Srbija biti neutralna, da li će misliti svojom glavom i voditi se interesima svojih građana, ili će biti, kao što smo imali do 2012. prćija o kojoj odlučuju tajkuni – rekao je Vučević.

Kako kaže, o tome svi moramo da vodimo računa kada budemo izlazili na borališta.

– Mi pred građane izlazimo čistog obraza sa jasnim rezultatima – rekao je Vučević i naveo neke od projekata koji su do sada urađeni.

Navodi da će ostvariti sve u šta verujemo.

– Šta imamo sa druge strane? Videli smo već prvog dana kampanje sve ono najgore što može da se pokaže. Jel to nečiji program? – upitao je Vučić.

Kako kaže, dok je Đilas punio svoje džepove, pražnjene su državne kase.

Kako kaže, svi će se ujediniti prvog dana posle izbora, koaliciju će napraviti do Svetog Nikole.

– Da li opet treba DOS da nam vlada, da nam kazantače fabrike, unište vojsku, oteraju unuke? – upitao je Vučević.

– Gore glavu, u narod i sa narodom, u pobede za Srbiju, za našu decu – poručio je on.

Rasim Ljajić – „Vučić je brana svakom ekstremizmu“

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije, Rasim Ljajić, obratio se i istakao da je broj prisutnih, ali i oni koji nisu uspeli da uđu u salu najbolji pokazatelj podrške.

printscreen/Novosti

– Mir, stabilnost, Vučić je poruka aktuelnija sada nego pre godinu ili pet. Zato što mir više nije vrednost koja se podrazumeva, nego za koju moramo da se borimo. Mir je potrebno sačuvati na svaki način. Vučić, sa tolikom političkom podrškom koju ima – može da sačuva mir i stabilnost. On je brana svakom ekstremizmu – istakao je Ljajić.

Dejan Ristić – „Verujemo da Srbija ne sme da stane“

Istoričar Dejan Ristić takođe se obratio okupljenima u Dubičici.

– Impresivan je ovaj prizor na jugu naše Srbije. Okupljeni smo da pokažemo jedinstvo, saglasje i veru u to da Srbija ne sme da stane – naveo je on.

printscreen/Novosti

Kako kaže okupljeni su najbolji mozaik onoga što se zove Srbija, otadžbina, domovina, dok smo mi svi kockice u tom mozaiku.

– Srbija se ujedinjuje u istinskim vrednostima koje su oduvek krasile naš narod, slobodarstvo. Moć je u svima nama – naveo je on.

Istakao je da stojimo na plećima naših predaka i da zemlju treba da prepustimo potomcima, te da u svemu tome moramo biti dostojni.

Vesna Čitaković – Nikada nismo imali veća ulaganja u sport

Odbojkašica Vesna Čitaković takođe se obratila okupljenima.

Ona je istakla da joj je čast što se danas nalazi tu i što je neko ko se nalazi na listi stranke kojoj su Srbija i svi njeni građani na prvom mestu.

– Politika predsednikia Vučića donela nam je da živimo u mirnoj, stabilnoj, jakoj Srbiji čija ekonomija raste, privreda se razvija, a obrazovanje, kultura i sport ne zaostaju – navela je ona.

printscreen/Novosti

Kako kaže, danas svi osećamo bolji život. Istakla je i koliko se trenutno ulaže u sport – nikada nismo imali veća ulaganja u ovu oblast – navodi ona.

Andrea Tošić – „Leskovac postaje bolje mesto za život“

Okupljenima se obratila Andrea Tošić, profesorka engleskog jezika iz Leskovca i majka dvoje dece, koja je istakla šta je sve u Leskovcu promenjeno za bolje.

– Današnji dan je veoma važan za Leskovac – istakla je ona.

Dodala je, da je, prvenstveno kao majka, naročito srećna što će se nakon završetka rekonstrukcije bolnice, bebe rađati u mnogo boljim uslovima.

– Leskovac iz dana u dan postaje bolje mesto za život, rad i podizanje dece, rekla je ona.

Stigao Vučić

Predsednik Vučić stigao ja na skup, gde je dočekan velikim aplauzom.

printscreen/Novosti

PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ Pobеdićеmo ih svе zajеdno!

(Pančevac/Kurir.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.