DOLOVO: Održana promocija rezultata radionice filma i videa „The Wall“ POGLEDAJTE KAKO JE BILO FOTO

08:56

07.11.2023

Podeli vest:

Luka Knežević - Strika

U nedelju, 5. novembra 2023. godine u Domu kulture „25. maj“ u Dolovu, predstavljeni su kreativni rezultati radionice filma i videa „The Wall“, koja je deo projekta Inkluzivnog kinokluba „Moj krupni plan“ Udruženja „Satibara“ iz Beograda, a оsmišljena je kao deo programa festivala „Na sopstveni pogon“, koji sprovodi Asocijacija „Nezavisna kulturna scena Srbije“.

Luka Knežević – Strika

Pripreme za radionicu su podrazumevale krečenje zida u dvorištu Doma kulture u zelenu boju i kreiranje improvizovanog zelenog studija na otvorenom. Nakon toga je usledila serija participativnih multikulturalnih  filmskih radionica za mlade u Dolovu. Učesnici su tokom kreativnih susreta učili o osnovama videa i digitalne umetnosti i snimili maštovite scene koristeći „chroma-key“ tehniku (snimanje na zelenoj pozadini koja se kasnije može zameniti videom po želji).

Luka Knežević – Strika

Teme koje su obrađivali tokom ovog procesa su se uglavnom ticale ekologije, budućnosti, novih medija i tehnologija, ali i tradicije i mitologije. Publika je imala priliku da pogleda TV prilog iz budućnosti, antiutopijsku scenu koja poziva na čuvanje okoline, vilenjake, orkestar na Mesecu…

Luka Knežević -Strika

Nakon toga je u okviru ovog događaja za mlade gostovao i 14. međunarodni festival MikroFAF koji je u okviru svog putujućeg izdanja pripremio selekciju iz kategorije JUNIORSKI FILM.

Luk Knežević- Strika

Ceo događaj bio je obeležen i maskenbalom, čija tema je bila priroda i životna sredina.
Projekat  „The Wall“ je deo aktivnosti decentralizacije kulturnoumetničke scene Srbije u okviru Inkluzivnog kinokluba „Moj krupni plan“ (MKP), a podržan je od strane Asocijacije „Nezavisna kulturna scena Srbije“ (NKSS), Ministarstva kulture RS i Grada Pančeva. Partneri na projektu su Dom kulture „25. maj“ Dolovo, i Osnovna škola „Aksentije Maksimović“ Dolovo.

Luka Knežević – Strika

Na Jujtjub kanalu „Satibara Filma“ mogu se pogledati filmovi nastali na dosadašnjim brojnim radionicama i filmskim kampovima za mlade: @satibarafilm6380
Za više detalja i utisaka pratite MKP stranice na Instagramu i Fejsbuku MOJ Krupni PLAN.
(Pančevac)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.