„CRNI PETAK“ KUCA NA VRATA: Svetska šoping histerija prenela se i u Srbiju POČELA SNIŽENjA, NEKA OD NjIH TRAJU I CEO MESEC

13:25

09.11.2023

Podeli vest:

Crni petak
Pixabay

Stiže Crni petak, dan velikih popusta koji mnogi jedva čekaju. Crni petak ove godine pada 24. novembra. Mnogi su već počeli da najavljuju svoje popuste, a po svemu sudeći ponuda će biti bogata.

Najuporniji već sada imaju strategije šta će i gde da kupe. Kupovna navika započeta u Sjedinjenim Američkim Državama, a zatim proširena na ceo svet, i u Srbiji godinama unazad oblikuje poslednje dane novembra. Uprkos globalnoj krizi, i ove godine se od „Crnog petka“ u našoj zemlji ne odustaje, te trgovci već najavljuju sniženja.

Mnogi trgovci već sada imaju ozbiljne strategije – neki će sniženja proširiti na ceo vikend, neki na celu nedelju, dok su pojedini praktično ceo novembar označili mesecom sniženja. Pojedini trgovci već su objavili početak „Crnog petka 2023.“

Većina trgovaca već je na svojim sajtovima istakla popuste, dok su mnogi odavno krenuli sa slanjem njuzletera i poruka svojim vernim kupcima o tome kolika sniženja treba da očekuju.

A sniženja će biti na praktično sve što bi moglo da vam zatreba. Kako prodavci kažu, mnogi građani pažljivo su isplanirali šta će da kupuju jer se na, recimo, kupovinu bele tehnike, sportske odeće za čitavu porodicu ili čak i uplatu letovanja može mnogo uštedeti.

Snižene ranijih godina na Crni petak bile su i cene garderobe, obuće, elegantnih torbi, ali i posuđa, nameštaja, kozmetike i raznih preparata za higijenu. I tu su popusti bili od 20 do 45 odsto, kao i na obuću i torbe.

Najveći broj prodavaca ranijih godina apelovali su da se kupuje onlajn ili da barem onlajn poručujete robu, a zatim da je pokupe u radnjama, kako se ne bi stvarale gužve.

(Pančevac/Blic)

CENE STANOVA SU VISOKE, A EVO KO IH DANAS KUPUJE Usporio trend koji je pokrenuo dolazak Rusa, ali i masovna kupovina gastarbajtera!

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.