U VRTIĆ BAMBI STIGLA PRESTIŽNA NAGRADA Devojčica Anđela osvojila prvu nagradu među radovima predškolaca i mlađih osnovaca iz cele Srbije!

08:31

11.11.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Anđela Stamatović ide u vrtić Bambi Predškolske ustanove „Dečja radost“ i osim što voli da crta voli da provodi vreme u igranju sa svojim vršnjacima. Voli sve boje duge i njih je koristila u radu koji su vaspitačice poslale na likovni konkurs „Forma ideale“ koji je osvojio prvu nagradu među radovima predškolaca i mlađih osnovaca iz cele Srbije.

– Ima orman, ima moj krevet, ima lampu, imamo i svetla i macu, iza sam ja i ima prozor i ima zavesu i ima kuhinju. Koristila sam sve dugine boje i bila sam jako srećna kada sam osvojila nagradu, rekla je Anđela Stamatović.

Vaspitačice Nataša Kozlovači i Bojana Lalić izuzetno predano rade sa decom iz svoje grupe i to se vidi u vrtiću ali i na svim manifestacijama na kojima su učestvovali. Zato ova nagrada i nije veliko iznenađenje, kaže Emil Sfera, likovni pedagogo u PU „Dečja radost“, jer se radi o grupi koja je izuzetno talentovana.

– Radi se o deci koja na divan i pravi način pokazuju svoje emocije kroz likovni izraz što ne treba govoriti, sve se vidi po izgledu njihove sobe. Svi njihovi radovi su puni mašte i prepuno slika koje oni dele svetu oko nas i o svemu onome što su naučili. U svakom slučaju uvek nas obraduje i usreći kada naša deca kao što je Anđela Stamatović osvoje ovako prestižnu nagradu, rekao je Emil Sfera, likovni pedagog u PU „Dečja radost“.

Mališani i ove predškolske grupe osvojili su ove godine i nagradu na BUDI festivalu za Budi bajku, a otvorili su i Sajam obrazovanju u Beogradu. Svi su veoma vredni i vole da se igraju sa bojicama.

Emil Sfera naglašava da deca iz pančevačkih vrtića učestvuju na svim važnijim konursima u zemlji i inosranstvu i da su osvajači mnogih priznanja. Tome svakako doprinosi i likovna kolonija koja se već više od dve decenije održava na Divčibarma, ali i svakodnevni rad vaspitača sa decom.

(Pančevac)

ODMARALIŠTE NA DIVČIBARAMA, SVEDOK PANČEVAČKIH DETINjSTAVA Tokom godine u „vazdušnoj banji” boravi oko 4.000 dece

TATJANA BOŽIĆ OBIŠLA VRTIĆ NEVEN: Vaspitno-obrazovni rad u ovom vrtiću odvija se na srpsko-mađarskom i na srpsko-slovačkom jeziku

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.