POTRESNA KOMEMORACIJA ŽARKA LAUŠEVIĆA Na video-bimu prikazana retrospektiva njegovih najznačajnijih uloga, a u sali jecaji i uzdisaji

11:31

20.11.2023

Podeli vest:

Pritnscreen/YT

Komemoracija povodom smrti Žarka Lauševića upriličena je danas u 11 sati u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, matičnom teatru glumca koji nas je napustio 15. novembra u 63. godini usled teške bolesti.

Na video-bimu je prikazana retrospektiva najznačajnijih uloga Žarka Lauševića u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Emitovani su isečci iz predstava „Bal“ iz 1988, „Pozorišne iluzije“ iz 1991… Dok je salom odjekivao Žarkov glas, čuli su se i prikriveni jecaji i uzdisaji.

Komemoraciju je govorom otvorila Tamara Vučković Manojlović, upravnica Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

– Danas se opraštamo od našeg prijatelja, druga, kolege, glumca, našeg Žarka Lauševića. Prvi put je zaigrao na ovoj sceni 1981. u predstavi „Raskršće“. Ovde je ostvario uloge u brojnim predstavama i svojim talentom, umećem i ulogama je obeležio taj period i istoriju JDP. Ostavio je neizbrisiv trag u jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji. Žarkov život bio je jedinstven, baš kao i njegov talenat. Napustio nas je 15. novembra 2023. Molim vas da mu minutom ćutanja odamo počast.

Skup je započet minutom ćutanja u čast glumcu.

Na komemoraciju je došao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a od političara je tu i bivši premijer Srbije Zoran Živković, Vuk i Danica Drašković.

Među mnogobrojnim kolegama su i Rade Zelenović, Milan Caci Mihailović, Aleksandar Srećković Kubura, Goran Jevtić, Vesna Čipčić, Nina Janković, Branka Petrić…

(Pančevac/Kurir)

ODLAZAK VELIKOG GLUMCA Žarko Laušеvić prеminuo jе danas u 63. godini života

OVO JE UZROK SMRTI PROSLAVLJENOG GLUMCA Žarku Lauševiću nedavno dijagnostikovana bolest, bio je i hospitalizovan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.