CRVENI KRST PANČEVO: Počela obuka za pružanje prve pomoći

16:49

20.11.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Pružanje prve pomoći povređenom je najvažnija dok Hitna pomoć ne stigne na lice mesta i  često spasava život. Tim Crvenog krsta Pančevo čine licencirani instruktori i predavači prve pomoći koji  organizuju obuku za pružanje prve pomoći u pančevačkom Crvenom krstu.

„Prva pomoć je jedna od onih aktivnosti koja se posebno neguje u Crvenom krstu, aktivnost koja se vezuje za organizaciju Crvenog krsta u celom svetu i po čemu je Crveni krst svuda prepoznatljiv pa tako i u našem Pančevu. Čin da nekom ukazivanjem prve pomoći spasavate život je odraz ne samo humanosti već i potrebe da pomognete drugim ljudima. Crveni krst Pančevo počeo je obuku za pružanje prve pomoći“, rekla je Ivana Orlov Gajan iz Crvenog krsta Pančevo. Ona je dodala da je reč o osnovnoj obuci prve pomoći koja se odvija za podmladakosnovne i srednje škole.

„Mi insistiramo da naši volonteri prođu osnovnu obuku prve pomoći. Mladi to vole, program je interesantan i dinamičan. Važno je da nauče jer kada se desi mogu da reaguju na licu mesta. Obuke za omladinu su sredom i nedeljom, a četvrtkom  i subotom za  za najmlađe“, naglasila je Orlov Gajan.

Promocija prve pomoći  je jedna od preventivnih mera za sprečavanje nesreće i povređivanja naročito u okviru bezbednosti u saobraćaju i bezbednosti na radnom mestu. Jedna od delatnosti Crvenog krsta Pančevo je obuka prve pomoći za zaposlene, buduće vozače i građanstvo. Kroz specijalno osmišljene kurseve svakom polazniku se prenose osnovna znanja neophodna za reagovanje u ključnim situacijama. Tim Crvenog krsta Pančevo čine licencirani instruktori i predavači prve pomoći Crvenog krsta Srbije, ovlašćeni za realizaciju kurseva.

(Pančevac/RTV Pančevo)

BELA CRKVA: Učenici Osnovne škole „Dositej Obradović“ na Svetski dan deteta obradovali drugare iz doma za decu i omladinu

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.