HUMANOST NA DELU: Pančevački srednjoškolci od Ministarstva dobili 500.000 dinara za projekat

Učenici EŠ Paja Marganović iz Pančeva dobili su 500.000 dinara od Ministarstva prosvete za projekat pod nazivom „Za humanitarne aktivnosti i peciva fina potrebna nam je kopir mašina“.

13:02

23.11.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Dobro je poznato da Ekonomska Škola „ Paja Marganović“ iz Pančeva redovno učestvuje u humanitarnim akcijama preko svoje učeničke zadruge koja postoji već duži niz godina, naime, ovaj put su dobili 500.000 dinara od Ministarstva prosvete za projekat pod nazivom „Za humanitarne aktivnosti i peciva fina potrebna nam je kopir mašina“.

– Učeničke zadruge su baš jedan izvrstan projekat koje je naše ministarstvo uvelo i naša škola ima učeničku zadrugu već duži niz godina a ja sam predsednica skupštine naše učeničke zadruge, a imamo sve aktivnosti kao jedno pravo malo preduzeće i to je vema značajno, da se kod učenika pre svega razvije ta humanost a za tim i empatija, kao i preduzetnički duh i slično. Sva sredstva koja mi zaradimo preko učeničke zadruge uglavnom odlaze u humanitarne svrhe, rekla je Branka Marković, profesorka geografije u ovoj srednoj školi.

Profesorka matematike iz ove obrazovne ustanove Sandra Popovski koja je zadužena za učeničku zadrugu istakla je da su ova sredstva koje je škola dobila vrlo važna za sve učenike ove škole i da će se potruditi da u narednom periodu organizuju što više bazara.

– Sav prikupljen novac biće prosleđen u humanitarne svrhe, odnosno ljudima kojima je to najpotrebnije, naglašava ona i dodaje:

– Mnogo nam je značajno prosto nam to poboljšava rad tima. Ja sam inače vođa tog tima skoro smo organizovali i sekciju učeničku humanitarnu, prosto ovaj novac što preko projekata, što preko same učeničke zadruge, koristimo za naše humanitarne akcije, humanitarne bazare i uopšte humanitarne aktivnosti na novou grada i opštine koja se organizuju. Naša ideja je negde da što više kod dece razvijamo empatiju, da budu solidarni i tolerantni i deca su to vrlo lepo prihavila, zaključuje Sandra Popovski .

Iz ove obrazovne ustanove poručuju da će se potruditi kao i do sada da organizuju što više humanitarnih akcija i da se nadaju da će uvek biti tu za sve kojima je pomoć najpotrebnija.

(Pančevac/RTV Pančevo)

JABUKA: Humanitarna akcija i pozorišna predstava 19. novembra

BRAVO OMOLJČANI! Humanitarnim koncertom u Omoljici zvanično skupljena sredstva za lečenje Milana Pavlovića

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.