MAGIČNO VEČE UZ MLADE TALENTE: Koncert dečijih ansambala KUD „Stanko Paunović“ NIS RNP oduševio pančevačku publiku

Na koncertu dečijih ansambala Kulturno-umetničkog društva „Stanko Paunović” NIS RNP predstavilo se ukupno 10 grupa.

19:57

24.11.2023

Podeli vest:

KUD
Printscreen/RTV Pančevo

Koncert dečijih ansambala Kulturno-umetničkog društva „Stanko Paunović” NIS RNP održan je u četvrtak 23. novembra, u dvorani Doma vojske.

Koncert dečijih ansambala Kulturno-umetničkog društva „Stanko Paunović” izazvao je veliku zainteresovanost među publikom, koja je skoro do poslednjeg mesta ispunila salu Doma vojske u Pančevu. Ljiljana Miladinović, učiteljica u OŠ „Dositej Obradović“ u Omoljici, najavila je novitete u funkcionisanju ovog kulturno-umetničkog društva.

„S ponosom mogu reći da je od ove godine, tačnije od oktobra meseca, ovaj KUD dobio istureno odeljenje u MZ Omoljica, kojim trenutno ja rukovodim. Inače, to istureno odeljenje je nastalo na inicijativu i želju čelnika Omoljice, a to su Đurica Topalović, Dušan Lukić, kao i direktor škole Vladimir Ristić, te smo uz zajedničku saradnju uspeli da oformimo ovu grupu“, rekla je Miladinović.

Izdvojeno odeljenje KUD „Stanko Paunović“ iz OŠ „Sveti Sava“ na ovom koncertu je vodila Ana Topalović, koja je otkrila kojim su se to igrama predstavili gledaocima.

„Što se tiče našeg izvođenja, večeras izvodimo grupe iz Starčeva, to su „Sedi golub na jeli“, „Lake, lake prolake“, „Neven kolo“, i „A su lepe starčevačke seke“, a s obzirom na to da je polovini grupe ovo prvi nastup, ne očekuje se ništa osim uživanja na sceni i lepog provoda“, rekla je Topalović.

Dejan Trifunović, umetnički direktor KUD „Stanko Paunović“, otkrio je koji su se to ansambli predstavili pančevačkoj publici.

„Večeras na sceni Doma vojske u Pančevu predstaviće se dečiji ansambli KUD „Stanko Paunović“, počev od najmlađih, pa sve do omladinske grupe koja okuplja igrače srednjoškolskog uzrasta. Ukupno 10 ansambala će se predstaviti sa koreografijama koje su spremali od početka ove školske godine“, istakao je Trifunović.

Na koncertu dečijih ansambala Kulturno-umetničkog društva „Stanko Paunović” NIS RNP predstavilo se ukupno 10 grupa, koji su svoje umeće prikazali pred prepunom salom Doma vojske.

(Pančevac/RTV Pančevo)

SUTRA SLAVIMO SVETOG JOVANA MILOSTIVOG: Evo šta bi trebalo da uradite za blagostanje i sreću

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.