„ITALIJA JE JEDAN OD NAJZNAČAJNIJIH PARTNERA“ Vučić dočekao italijansku premijerku Meloni FOTO

Premijerka Italije dočekana je uz najviše državne počasti, crveni tepih, intoniranje himni dve zemlje i počasni stroj garde Republike Srbije.

15:14

03.12.2023

Podeli vest:

Vuić i Meloni
Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je dočekao italijansku premijerku Đorđu Meloni koja boravi u jednodnevnoj poseti Srbiji.

Premijerka Italije dočekana je uz najviše državne počasti, crveni tepih, intoniranje himni dve zemlje i počasni stroj garde Republike Srbije.

Ovo je njena prva poseta Srbiji otkako je izabrana na mesto premijera Italije.

Pored Vučića, italijansku premijerku dočekali su i prvi potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova Ivica Dačić, kao i ministar finansija Siniša Mali.

Vučić i Meloni će zatim imati tet-a-tet sastanak, nakon čega su predviđene izjave za medije.

Vučić je pre dva dana u Dubaiju rekao da očekuje srdačan razgovor sa italijanskom premijerkom.

„Hvala Meloni što dolazi u Srbiju i to pravo iz Dubaija“

Na pitanje da li će tema razgovora biti i mogućnost da se Italija aktivnije uključi u pregovore sa Prištinom o čemu je ranije govorila Meloni, Vučić je za RTS rekao da će i to biti tema, ali i bilateralna saradnja dve zemlje i ekonomski odnosi.

– Italija je jedan od najznačajnijih partnera, očekujem srdačan, dobar razgovor. Hvala Đorđi Meloni što dolazi u Srbiju i to dolazi pravo iz Dubaija i to je dobra vest za ljude u našoj zemlji. To pokazuje i kako je Srbija pozicionirana i kako ima poštovanje u svim delovima sveta i verujem da su to važne stvari – rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je poseta Meloni važna za naše političke odnose i dalju podršku Italije napretku Srbije na putu ka EU, ali i zbog toga jer je Italija drugi u EU najznačajniji partner Srbije, a treći najznačajniji partner Srbije ukupno.

Meloni je prva žena premijer u Italiji, a na toj funkciji je od oktobra 2022. godine, kada je preuzela dužnost od odlazećeg premijera Marija Dragija.

(Pančevac/Blic/Tanjug)

PREDSEDNIK UGOSTIO KREMLEVA I LEGENDARNE ŠAMPIONE: Izgradnja hale će pomoći razvoj našeg boksa FOTO

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.