MZ OMOLJICA DARIVALA SVOJE EVROPSKE PRVAKE

Uručeni pokloni đacima Neni Božić i Aleksi Vulinu i nastavniku Miodragu Tasiću

11:00

28.12.2023

Podeli vest:

MZ Omoljica

Predstavnici  Mesne zajednice Omoljica uručili su na svečanoj skupštini poklone Neni Božić, Aleksi Vulin kao i njihovom nastavniku Miodragu Tasiću povodom osvojenog prvog  mesta na Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja.

Uspešnu saradnju i razvoj naše zajednice u kratkom govoru poželeli su predsednik Mesne zajednice Dušan Lukić, direktor OŠ Vladimir Ristić, nastavnik Miodrag Tasić, sveštenik Dragan Urošev.

Podsetimo, ekipa Srbije osvojila je prvo mesto na evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja koje je održano krajem septembra u Baru. Učenici Osnovne škole „Dositej Obradović” iz Omoljice Nena Božić i Aleksa Vulin bili su deo četvoročlane reprezentacije naše zemlje.
Nena i Aleksa učenici šestog razeda vežbali su gotovo svakodnevno godinu dana. Na putu do evropskog takmičenja morali su da pobede na opštinskom, okružnom i republičkom na kojima je učestvovalo više od 300.000 osnovaca. Kao najbolji, sa još dvoje đaka, predstavljali su našu zemlju i vratili se sa zlatnom medaljom.

Ocenjivalo se teorijsko i praktično znanje. Od rešavanja komplikovanih saobraćajnih situacija do spretnosti u savladavanju raznih prepreka vozeći bicikl.

„Prošle godine sam gledala kada su se pripremali u školi za takmičenje i znala sam da želim i ja da se oprobam. Najteže mi je bilo ali i najzanimljivije kada smo sa vr naočarima morali da prepoznajemo opasnosti, prepreke i da ih uspešno prevazilazimo“, kazala je Nena Božić.

„Spremali smo se od septembra prošle godine, svakodnevno smo radili čak i subotom i nedeljom. Sa nama su u timu reprezentacije bili dečak Viktor iz Valjeva i Dunja iz Beograda. Na takmičenju kada je teorija u pitanju učili smo znakove, raskrsnice, a za vožnju bicikla imali smo tri poligona, jedan praktičnog ponašanja kao gradska vožnja a dva su bila sa preprekama“, rekao je kaže Aleksa Vulin.

Đaci škole u Omoljici redovno postižu zapažene rezultate na nacionalnom takmičenju „Šta znaš o saobraćaju?“ koje svake godine organizuje Auto-moto savez Srbije.

Redovni su i na evropskim takmičenjima na kojima su do sada osvojili 4 zlatne i 3 bronzane medalje zahvaljujući i nastavniku Miodragu Tasiću koji ih priprema.

„Od kada sam došao u školu počeo sam da radim sa decom poznavanje saobraćaja i uspeli smo da uspostavimo odgovarajući sistem rada koji je doprineo ovim rezultatima. Deca u ovom uzrastu stiču odgovarajuće navike, a već od 12 godina postaju učesnici u saobraćaju i moraju da znaju saobraćajne propise i pravila. Upravo ih mi tome što kroz sekciju, štp kroz predmet učimo“, napomenuo je Tasić.

Ovo je peta zlatna medalja koju je tim AMSS osvojio na evropskim takmičenjima Svetske automobilske federacije.

(Pančevac)

Grad Pančevo

RADNO VREME BLAGAJNE „PANČEVCA” TOKOM PRAZNIKA

SAOBRAĆAJNI UDES U OMOLJICI Povređen biciklista, prevezen do bolnice

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.