JOVANOVSKI: Očekujem da napravimo prve korake na izgradnji nove fiskulturne sale

11:15

29.01.2024

Podeli vest:

Facebook/MZ Glogonj

Prema rečima prvog čoveka Glogonja Slavka Jovanovskog, najveće investicije u prošloj godini odnosile su se na putnu infrastrukturu.

– Asfaltiran je deo Tamiške ulice u dužini od ukupno 1,4 kilometra, a mnogo pažnje smo posvetili uređenju Sportskog centra, parka i izletišta Skela, gde smo, kao i prethodnih godina, imali veliku podršku lokalnog JKP-a, što će biti nastavljeno i ubuduće. Seniori fudbalskog kluba, jedinog sportskog kolektiva u selu, okitili su se jesenjom titulom u Prvoj južnobanatskoj ligi, dok su juniorke DVD-a postale ponovo prvakinje naše zemlje i plasirale se na međunarodnu olimpijadu, koja će biti održana ove godine u Italiji. Veliki akcenat smo stavili na obeležavanje seoske slave Petrovdana, kada smo, u saradnji sa udruženjima i društvima, organizovali bogat program. Na kraju godine smo podelili oko 150 novogodišnjih paketića najmlađim sugrađanima i darivali zlatnike vukovcima – ističe Jovanovski.

Kao bitne stvari za Glogonj, on je spomenuo da je nakon dužeg vremena, sopstvenim sredstvima, renovirana fasada na rumunskom hramu, kao i da je „Poštanska štedionica” konačno postavila bankomat.

– Godinu je svakako obeležila afrička kuga svinja, koja je opustošila svinjski fond u selu, a veliki doprinos u njenom suzbijanju su dali JKP i Mesna zajednica. Početak ove godine je obeležilo rešavanje velikog problema, jer će dežurstva u lokalnoj ambulanti ponovo biti organizovana i vikendom. Očekujemo i nastavak asfaltiranja ulica, a nadamo se da ćemo načiniti prve korake s ciljem izgradnje nove fiskulturne sale – napominje Jovanovski.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.