PANČEVO: Javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu besplatnih dečijih auto-sedišta

08:30

08.02.2024

Podeli vest:

Freepik

Grad Pančevo raspisao je Javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu besplatnih dečjih autosedišta, za decu rođenu u 2022. godini i prvoj polovini 2023. godine.

Pozivaju se roditelji ili staratelji sa teritorije grada Pančeva čija su deca rođena u 2022. i prvoj polovini 2023. godine (od 01.01.2022.godine do 30.06.2023.godine), mogu da podnesu zahtev za dodelu besplatnih dečijih auto-sedišta za putnička vozila.

Kriterijumi za dodelu besplatnih dečijih auto-sedišta:

Prebivalište roditelja ili staratelja na teritoriji grada Pančeva;
Posedovanje putničkog motornog vozila u vlasništvu jednog od roditelja ili staratelja.

Potrebna dokumentacija koja se prilaže prilikom podnošenja zahteva:

– Popunjen obrazac zahteva (prijavni formular)
– Dokaz o prebivalištu roditelja/staratelja na teritoriji grada Pančeva (fotokopija lične karte sa adresom prebivališta ili očitana lična karta ili potvrda o prebivalištu);
– Dokaz o posedovanju putničkog motornog vozila u vlasništvu jednog od roditelja ili staratelja (očitana saobraćajna dozvola vozila ili overeni kupoprodajni ugovor za vozilo);
– Izvod iz matične knjige rođenih za dete (fotokopija), odnosno izvodi iz matične knjige rođenih za svu decu ukoliko roditelj/roditelji imaju tri i više dece (fotokopije izvoda);
– Dokaz na osnovu kojeg se ostvaruje status samohranog roditelja (izvod iz matične knjige umrlih za drugog roditelja, dokaz o poveravanju deteta jednom roditelju nakon razvoda braka, odluka suda o vršenju roditeljskog prava i sl.)
– Izjava i Saglasnost za obradu podataka o ličnosti.

Dodatne informacije:

Obrazac zahteva (prijavni formular) i izjave (Obrazac 1 i Obrazac 2) se mogu preuzeti na pisarnici Gradske uprave grada Pančeva (šalteri 1 ili 2) ili sa zvanične internet prezentacije grada Pančeva.

Popunjen obrazac zahteva (prijavni formular) sa pratećom potrebnom dokumentacijom i potpisanom izjavom se predaje na pisarnici Gradske uprave grada Pančeva ili putem pošte na adresu Grad Pančevo, Gradska uprava, ulica Trg kralja Petra I br. 2-4, Pančevo, sa naznakom Prijava na javni poziv za dodelu besplatnih autosedišta za decu, Komitetu za bezbednost saobraćaja grada Pančeva, koji će vršiti proveru dokumentacije i rangiranje pristiglih zahteva.

Kako je navedeno na sajtu Gradske uprave, rok za podnošenje zahteva je od 08. februara 2024. do 19. februara 2024. godine.

Neblagovremeni, nepotpuni i zahtevi koji ne ispunjavaju tražene uslove neće biti razmatrani.

Odluka o dodeli besplatnih auto-sedišta biće doneta na osnovu redosleda pristiglih prijava, a u slučaju da je broj blagovremenih i urednih prijava veći od broja raspoloživih autosedišta, prednost će imati samohrani roditelji i roditelji sa troje i više dece.

Izabrani roditelji/staratelji biće obavešteni o datumu obuke za pravilno korišćenje dečijih auto-sedišta, nakon koje će se vršiti podela istih.

(Pančevac)

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.