KAZNITI ONE KOJI ZLOUPOTREBLJAVAJU HITNU Lažni poziv sprečava ekipu da stigne na mesto gde ugrožen ljudski život

09:28

19.02.2024

Podeli vest:

Pančevac

Ekipe Hitne pomoći 24 sata pružaju pomoć našim sugrađanima, nažalost  dešava se da na teren izađu, a da se radi o lažnom pozivu. Iz Hitne pomoći upozoravaju da jedan lažni poziv  možda sprečava ekipu da stigne na mesto gde je  ugrožen ljudski život, javlja RTV Pančevo.

Služba 194 koja je na usluzi našim građanima 24 sata i spasava živote što je i njihov posao , prima i pacijente koji nespadaju u prvi red hitnosti želeći da pruži lekarsku pomoć svima koji je zatraže. Telefonski pozivi uplašenih i uspaničenih ljudi koji zovu za pomoć svojih najbližih i  ekipa Hitne pomoći stiže u najkraćem roku. Preplašeni su i sugrađani kojima tokom noći na vrata zakuca ekipa Hitne pomoći  iako im oni  nisu  uputili  poziv  Ekipa  koja žuri  da nekom pomogne  shvate da se radi o  lažnom  pozivu koji nisu retkost.

Na teritoriji  Opštine Pančevo ima sela kojima takođe pružamo pomoć imamo tri ekipe u noćnim smenama i zaista je veliki problem kada imamo  lažni poziv , što se češće dešava u noćnim satima.Kada ekipa primi poziv i izađe na teren i na tom mestu nema onih kojima je potrebna pomoć ili se niko nejavlja. Ekipa je u tom trenutku u problemu jer je možda baš tada naša pomoć potrebna nekom drugom kada je u pitanju srčana isuficijencija ili infarkt.

Telfonski pozivi u Hitnoj pomoći se snimaju i postoji način da oni koji se poigravaju  kada lažno zovu službu 194 mogu biti kažnjeni.

Može biti otkriven identifikatori postoje, međutim to zahteva i saradnju policije ako se to ponavlja biće  uključen MUP i tako se rešava problem lažnih poziva.

Iz Hitne pomoći upozoravaju da jedan lažni poziv sprečava ekipu da stignu na mesto gde je ljudski život ugrožen dok je nekom zabava da se lažno predstavlja  i upućuje poziv.

(Pančevac)

POŽAR U GLOGONJU Palio travu na njivi pa zapalio deponiju?!

MIKS PANČEVA ODBRANIO TITULU Mikecova i Ninković najprecizniji pištoljem

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.