BALETSKO TAKMIČENJE U PANČEVU 86 medalja za Plesni studio Balerina

Plesni klub Balerina iz Pančeva osvojio je 86 zlatnih medalja na baletskom takmičenju u organizaciji Centra za igru, održanom u Kulturnom centru Pančevo,

14:55

26.02.2024

Podeli vest:

Milan Šupica

U organizaciji Centra za igru, na baletskom takmičenju koje je održano u Kulturnom centru Pančevo, Plesni klub Balerina osvojio je 86 zlatnih medalja. 

Devojčice uzrasta od 3 do 16. godina takmičile su se u disciplinama disco dance, show dance, disco show, disco freestyle, moderan, contemporary, open i gimnastic.

Specijalne nagrade osvojile su Jokić Helena, Nikolija Vuković, Nina Gojak, Ena Gojak, Elena Ranđelović, Nina Nikolić, Darija Radu, Kristina Nedeljkovski, Ivona Nestorovski, Saša Čečarić, Staša Gunić i Staša Dragić.

Centar za igru postao je osnivač Baletskog takmičenja, koje se održava dva puta godišnje. Ovo takmičenje okuplja brojna Studija za igru i ples. Na takmičenju se mogu videti sve igračke tehnike, na čelu sa klasičnim baletom. Svake godine podiže se na ovom takmičenju podiže umetnički nivo izvođenja, a isto tako vidan je napredak i u organizacionom smislu.Takmičari i takmičarke različite starosne dobi dolaze sa svojim nastavnicima i izvode najinteresantnije koreografije koje se tokom školske godine stvaraju. Mašta koju donose na pozornicu je impresivna, a za sav trud i invetivnost čekaju ih nagrade, pehari, medalje, pohvalnice i diplome. Inače, Centar za igru osnovan je 2003. godine u Beogradu. U veoma kratkom vremenskom roku, proširio se i na gradove Šabac i Pančevo. U okviru Centra odnegovan je i obrazovan veliki broj dece, koji su iz postali redovni učenici Srednjih baletskih škola u Srbiji i kasnije se razvili u vrsne balerine i baletske igrače.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.