OMOLJICA Novi grafiti krase Ponjavičku ulicu

09:08

13.03.2024

Podeli vest:

printscreen/IN/Omoljica

Šesti festival ulične umetnosti pod nazivom „Omoljica urban pejnt” (OUP 6) i deveti „Grafiti džem” održani su u nedelju, 3. marta, u pomenutom mestu. Tom prilikom su se, pored domaćina, okupili crtači iz Pančeva, Koceljeva, Čačka, Kovina, Omoljice, Niša i Beograda.
Oni su svoje zidne slike radili u Ponjavičkoj ulici u blizini reke, gde su, kako oni kažu, džemovali, a oslikavali su i zid u Ulici Živojina Mišića.
Prema rečima osnivača i organizatora manifestacije Bogdana Gligorića, tema je bila slobodna.
– Crtali smo u slobodnom stilu i mislim da smo ostavili dobar trag, jer je bilo mnogo ljudi koji su se okupili prilikom crtanja i imali su krajnje pozitivne komentare. Što se kolega tiče, lepo smo se uklopili, s obzirom na to da se privatno svi dobro poznajemo, tako da je dogovor za crtanje bio brzo rešen – rekao je Gligorić.
On je naveo da su na festivalu OUP 6 crtali umetnici pod imenima Toxic City Squad, Ekos, Dert, Esid, Ciszma, Cesor i Wunste, dok je muzička podrška bio Lider LTDFM.

– Već krajem 2023. godine, kada sam počeo da pripremam OUP 6, čuo sam da se komšija, čije sam zid zapazio još davno, predomislio i da hoće da mi ustupi mesto za crtanje. Ubrzo smo se čuli i napravili dogovor da ovogodišnji festival bude tamo. Ipak, sve ovo ne bi bilo moguće da nisam zajedno sa svojim prijateljima oslikao brojne fasade u Omoljici. U umetnost izrade grafita sam ušao još kao osnovac 2001. godine i od tada je to deo mene. Nije bilo lako crtati, naročito na samim počecima, kada je to bilo inkognito, sve dok 2011. godine nisam dobio prvu dozvolu za crtanje na zidu. OUP festival sam osnovao i organizovao prvi put 2014. godine, kada smo oslikali zid Zemljoradničke zadruge u Omoljici. I otada sam lakše dobijao zidove, a ovim festivalom smo na neki način osvojili lokal, dok ćemo o planovima pričati kada budemo pripremali OUP 7. Sve ovo ne bi bilo moguće da nisam imao podršku najbližih priajtelja, ali moram da izdvojim Marka Nisića Nesta, koji mi je bio uzor na samom početku – izjavio je ovaj umetnik.

(Pančevac)

NAPRED, TAMIŠ! Šest medalja za pančevačke veslače

POSADI CVET Osnovci sami očistili školsko dvorište i park

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.