STOJADINOV Sportski centar oplemenjen za sve nas

Predrag Stojadinov, naš proslavljeni karatista, direktor JKP-a „Mladost”, kaže da su tokom 2023. godine urađene rekonstrukcija i sanacija toaleta na otvorenom plivačkom bazenu iz sopstvenih prihoda, kao i deo hidroizolacije na zatvorenom plivačkom bazenu, što, kako ističe, nije sprovedeno od otvaranja i jednog i drugog objekta.

20:04

14.03.2024

Podeli vest:

Privatna arhiva

Na početku razgovora za „Pančevac” Predrag Stojadinov, naš proslavljeni karatista, direktor JKP-a „Mladost”, kaže da su tokom 2023. godine urađene rekonstrukcija i sanacija toaleta na otvorenom plivačkom bazenu iz sopstvenih prihoda, kao i deo hidroizolacije na zatvorenom plivačkom bazenu, što, kako ističe, nije sprovedeno od otvaranja i jednog i drugog objekta.

O radovima koji su takođe sprovedeni tokom prošle godine dodaje:
– Kupljeni su novi golovi za rukomet, stubovi i mreža za odbojku, kao i koševi sa svim standardima za igranje utakmica najviših rangova, iz sopstvenih prihoda. Najznačajnije investicije su se odnosile na SRC „Mladost”, popularni sportski centar u naselju Misa. S obzirom na to da je FK „Železničar” izborio plasman u najviši rang takmičenja, potrebno je bilo obezbediti uslove za igranje utakmica u Superligi Srbije. Standardi koje propisuje Međunarodna fudbalska asocijacija se reflektuju i na domaći sistem takmičenja. Osim rekonstrukcije postojeće tribine, izgrađena je potpuno nova tribina i svečana loža iznad postojeće. Svi prilazi gledalištu i terenu kompletno su rekonstruisani, kao i asfaltne i zelene površine. Urađena je i rasveta na celom centru, koja je bila veliki problem. Postavljeni su najsavremeniji reflektori na glavnom fudbalskom terenu. Osim toga, sanirana je i postojeća zgrada gde se nalaze svlačionice i službene prostorije, koje iziskuju potrebne uslove za sportiste i službena lica. Rečju, oplemenjen je centar kroz koji cirkuliše veliki broj naših sugrađana, dece, kao i gostiju našeg grada.
Predrag Stojadinov je najavio da će tokom 2024. godine JKP „Mladost” nastaviti da savesno održava sportske objekte u Pančevu. Objasnio je:
– Trend obezbeđivanja dobrih uslova za bavljenje sportom, pre svega dece, kao i reprezentativaca, još snažnije ćemo sprovoditi. Sve te aktivnosti ne bi bile moguće bez pomoći gradske vlasti, koja je definitivno podržala sport i objekte za bavljenje sportom, kao nijedna do sada. Budžeti koji se izdvajaju su više nego korektni i motivišu decu, profesionalne sportiste i rekreativce da se opredeljuju za zdrav način života. Planiramo da u 2024. godini kupimo nove sprave za vežbanje u okviru teretane, koje će koristiti sportisti u Hali sportova na SRC-u „Strelište”, kao i da kompletno rekonstruišemo parket u sali.

Tu nije kraj. Prvi čovek JKP-a „Mladost” kaže da će se raditi i na koritu zatvorenog bazena.
– Siguran sam da će sportisti grada Pančeva nastaviti tendenciju postizanja dobrih rezultata, a mi ćemo se truditi da svojim aktivnostima u smeru obezbeđivanja uslova znatno doprinesemo tome. Zbog dobre organizacije, obučenosti i profesionalnosti radnika, objekti kojima rukovodi JKP „Mladost” postali su interesantni i atraktivni za organizaciju manifestacija. U poslednjih pet godina su neke od njih postale i tradicionalne. Pored festivala i tradicionalnih turnira, JKP „Mladost” se pojavljuje i kao suorganizator u projektima koji traju i nekoliko meseci. Najznačajnije višemesečne akcije su projekat za obuku neplivača, učenika drugog razreda, u saradnji sa Sportskim savezom, kao i rekreacija žena. Ipak, da naglasim, turniri i lige sportista mlađeg uzrasta su najvažniji, jer omasovljavaju sport, štite decu od loših uticaja i promovišu zdrave vrednosti – jasan je Stojadinov.
Kako nam je rekao, menadžment JKP-a „Mladost” redovno prati razne edukacije i seminare i usavršava se u smislu boljeg funkcionisanja javnog sektora. Zaključio je da preduzeće koje vodi u 2024. godinu ulazi spremno i za organizaciju sportskih manifestacija najviših rangova, jer su aduti zaposlenih u JKP-u „Mladost” „profesionalnost i kvalitet usluge koju pružamo korisnicima, uz maksimalnu podršku lokalne samouprave i izvršne vlasti”.
(Pančevac/S. Trajković)

OD JAVORA DO VRBE: U narednoj nedelji očekuje se dalji porast koncentracija polena

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.