Toni, Šeli i magično svetlo:Filmovi sa FEST-a u bioskopu KC Pančeva

09:55

30.03.2024

Podeli vest:

Pančevac

Danas od 18 časova prikazuje se sinhronizovani, animirani film „Toni, Šeli i magično svetlo” (r. Filip Pošivač).

Kompletno urađen u tehnici lutkarske stop-snimacije, ručno, u tradiciji lutkarstva koja se smatra češkim nacionalnim blagom, film donosi priču o dečaku Toniju. Kada ode u svoju sobu Toni otvara vrata svog čarobnog sveta – jedinog mesta gde avantura nikada ne prestaje, a mašta nema granica.

U svojoj sobi, Toni stvara čarobne pejzaže, leti na dušecima, i istražuje daleke galaksije – sve zahvaljujući svom neverovatnom carstvu mašte! Ali jedanaestogodišnji Toni ima i jedinstvenu osobinu sa kojom je rođen – sija. Dane provodi kod kuće u svom bunkeru sa ćebadima i sanja da ima prijatelja. Pre Božića, neobična devojka Šeli useljava se u njegovu kuću i okreće njegov svet naglavačke. Zajedno kreću u avanturističku potragu za poreklom tajanstvenih snopova tame koji izvlače sunčevu svetlost iz njihove kuće. Ovaj animirani film je imao svetsku premijeru na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Ansiju, gde je dobio Nagradu žirija. Osvojio je i priznanja za najbolji animirani film na festivalima u Španiji (Sidžes) i Nemačkoj (Kemnic).

Naišao je na divan prijem publike širom sveta jer se bavi situacijama koje su svi prošli u životu – odbacivanjem, bolom, nerazumevanjem roditelja, ali takođe budi i osećanja nade i topline, vraća nas u neke naše čarobne svetove, mesta gde se možemo izgubiti u avanturi i pronaći inspiraciju. Karte po ceni od 400 dinara prodaju se na blagajni Kulturnog centra Pančeva.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.