I ZVANIČNO: Brnabić raspisala beogradske izbore za 2. jun

Predsednica Skupštine: Vreme pre raspisivanja izbora iskoristila sam da pokušam da pokrenem dijalog, da učinim sve da ovi, kao i svi naredni izbori proteknu u najboljem redu

17:06

03.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/TV Prva

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić raspisala je izbore za odbornike Skupštine grada Beograda.

– Upravo sam raspisala izbore za odbornike u Skupštini grada Beograda za nedelju 2. jun 2024. godine – rekla je predsednica Skupštine u obraćanju nakon raspisivanja izbora.

– Ovo je bila moja zakonska obaveza koju sam najkasnije do kraja današnjeg dana morala da ispunim. Izabrala sam poslednji mogući datum za raspisivanje beogradskih izbora, jer smo na zahtev opozicije i izričitu molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića odlučili da ovi izbori treba da se održe u najkasnijem mogućem terminu u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije – rekla je ona i dodala:

– Vreme pre raspisivanja izbora iskoristila sam da pokušam da pokrenem dijalog, da kroz razgovor sa svim parlamentarnim političkim akterima pokušam da učinim sve da ovi, kao i svi naredni izbori u Republici Srbiji proteknu u najboljem redu, u skladu sa najvišim demokratskoim standardima, i da pokažemo, do čega mi je bilo posebno stalo, ozbiljnost i odgovornost koju dugujemo svim građanima Republike Srbije.

(Pančevac/Novosti)

BRNABIĆEVA NAJAVILA: Danas raspisuje beogradske izbore

BEOGRADSKI IZBORI DO 3. APRILA U PONOĆ Brnabić: Prihvaćena dva od tri zahteva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.