PODRŠKA RODITELJIMA I DECI Počinje izgradnja novog vrtića u Alibunaru

11:34

17.04.2024

Podeli vest:

Ministarstvo prosvete

Ministarka prosvete u Vladi Republike Srbije Slavica Đukić Dejanović i predsednica Opštine Alibunar Zorana Bratić položile su danas kamen temeljac za izgradnju novog vrtića u okviru Predškolske ustanove „Poletarac”.
 
Izgradnjom ovog objekta biće obezbeđeno 220 novih mesta za mališane sa teritorije ove opštine, koji će biti podeljeni u 11 grupa. Investicija je vredna više od 150 miliona dinara, a vrtić će se prostirati na površini od približno 1.450 metara kvadratnih.

Đukić Dejanović je istakla da izgradnjom novih i dogradnjom, adaptacijom i opremanjem postojećih objekata, Ministarstvo prosvete radi na širenju kapaciteta predškolskih ustanova širom Srbije, čime daje podršku roditeljima, deci i lokalnoj samoupravi.

Ona je naglasila da je važno da predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem obuhvatimo što veći broj dece, dok se posebna pažnja posvećuje unapređenju kvaliteta sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Bratić je rekla da će najmlađi sugrađani konačno dobiti adekvatan prostor za odrastanje i obrazovanje, čime će se pružiti podrška porodicama i roditeljima i novim generacijama, koje su naša budućnost.

Kroz realizaciju ovog, ali i drugih projekata, Opština Alibunar nastoji da stvori okruženje u kojem će deca imati sve uslove za bezbedno i srećno detinjstvo, navela je ona.

Izgradnja novih vrtića sprovodi se u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje”, koje Ministarstvo prosvete realizuje uz podršku Svetske banke.

Cilj je povećanje obuhvata dece u sistemu predškolskog vaspitanja i obrazovanja, kao i unapređenje njegovog kvaliteta, i to kroz obuke i mentorske podrške, koje je do sada prošlo više od 20.000 vaspitača, kao i kroz primenu Novih osnova programa.

Važan aspekt ovog projekta jeste i inkluzija mališana u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja od najranijeg uzrasta, pogotovo onih iz socijalno osetljivih grupa.

(Pančevac/Ministarstvo prosvete )

SMOKVA U APRILU: Čitateljku “Pančevca” iznenadio preuranjeni plod

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.