VUČIĆ SA ZVANIČNICIMA DOMINIKE I SURINAMA Zahvalio sam im na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije

18:39

18.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/Instagram

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je danas u Beogradu odvojeno razgovarao sa zvaničnicima Dominike i Surinama o unapređenju bilateralnih odnosa i saradnje i aktuelnim političkim pitanjima.

Vučić je na Instagramu napisao da je sa premijerom karipske države Dominika Ruzveltom Skeritom razgovarao o razvoju bilateralnih odnosa u svim oblastima od obostranog interesa, ekonomskoj saradnji, kao i geopolitičkim i regionalnim pitanjima.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

„Zahvalio sam im na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije, kao i principa međunarodnog prava, s nadom da će biti uz nas u svim pitanjima od državnog i nacionalnog interesa za Srbiju“, naveo je Vučić.

Dodao je da je pozvao Dominiku da učestvuje na Međunarodnoj svetskoj izložbi Ekspo 2027 i da je zahvalio toj zemlji na podršci kandidaturi Srbije za domaćina te manifestacije.

„Nastavićemo da razvijamo ukupnu saradnju u svim oblastima od obostranog interesa, kako sa Dominikom, tako i u okviru regionalnih organizacija Zapadne hemisfere u kojima Srbija ima status posmatrača“, napisao je Vučić.

On je objavio i da je sa ministrom spoljnih poslova, međunarodnog poslovanja i saradnje južnoameričke države Surinam Albertom Ramdinom razgovarao o pravcima daljeg razvoja prijateljskih odnosa dve zemlje i o unapređenju bilateralne saradnje u svim oblastima od obostranog značaja.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

„Obavestio sam ministra o različitim pritiscima i izazovima sa kojima se Srbija susreće i ponovio značaj odluke Surinama da povuče odluku o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, čime je ta zemlja potvrdila privrženost osnovnim principima međunarodnog prava i Povelje UN“, naveo je Vučić.

Dodao je da su Srbija i Surinam opredeljeni da deluju u pravcu razvoja i intenziviranja kako ekonomske, tako i saradnje u oblastima zdravstva, odbrane, prosvete, poljoprivrede, prehrambene, ; mašinske i elektro industrije, i u IKT sektoru.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.