SRPSKA SVETINJA JE BEZBEDNA Radovi na rekonstrukciji puta do manastira Mileševa biće gotovi do kraja maja

11:00

25.04.2024

Podeli vest:

RINA

Prijepolje – Radovi na rekonstrukciji puta od Prijepolja do manastira Milešava su u punom jeku. Zbog pokretanja klizišta velika svetinja bila je u opasnosti, ali je sada sve pod kontrolom.

– Trenutno je u toku izrada zaštitnih kamenih zidova, pored reke Mileševke, na deonici dužine oko 6 km, a glavni izvođač radova je preduzeće Putevi Užice, rekao je za RINU predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić.

Na inicijativu Episkopa mileševskog Atanasija u Mileševi je održan radni sastanak na kom su glavna tema bili upravo radovi na rekonstrukciji puta Prijepolje – Mileševa koji se trenutno izvode.
Najpre su zajedno obišli gradilište u blizini manastira i sagledali trenutno stanje a potom su na manastirskoj kapiji pregledali projekat kako bi utvrdili da li može doći do bilo kakvih oštećenja manastirskih poseda i crkvene imovine.

Planom nisu predviđene nikakve intervencije na samom manastirskom kompleksu. Projekat predviđa opsežne radove do i pored manastirskog imanja i doprineće stabilnosti i bezbednosti puta koji prolazi pored manastira, ističe Popadić.

Put Prijepolje-Mileševa biće kompletno rekonstruisan sredstvima koja je obezbedila Vlada Republike Srbije. Vrednost radova je preko 180 miliona dinara i planom je predviđeno da budu završeni do kraja maja ove godine.

(Pančevac/RINA)

TO SRBINE! Prelepa slika poslata iz velike svetinje: Srđan iz Priboja obučen u narodnu nošnju verio devojku u manastiru Mileševa FOTO

VELIKOJ SRPSKOJ SVETINJI HITNO POTREBNA SANACIJA: Sprečeno da vlaga prodre u hram Vaznesenja Gospodnjeg u manastiru Mileševa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.