Streljačka družina “Pančevo 1813“; Iva i Aleksa uspešni u Novom Sadu

12:35

12.05.2024

Podeli vest:

SD Pančevo 1813

Proteklog vikenda je u Novom Sadu održano prvo kolo Kupa SS Srbije vatrenim sportskim oružjem, na kojem su nastupili Iva i Aleksa Rakonjac iz Streljačke družine „Pančevo 1813“.

Iva i Aleksa Rakonjac su prethodno učestvovali i na prvim pripremama juniorske reprezentacije Srbije, takođe u Novom Sadu uz pratnju trenera Ljubiše Rakonjca.

Aleksa Rakonjac je osvojio prvo mesto u kategoriji juniora sa rezltatom od 582 kruga u trostavu 3×20 metaka sportskom malokalibarskom puškom, a peti je senior nakon finala. Počeo je sa 193 kruga u klečećem stavu, nastavio sa 197 u ležećem i briljirao u stojećem stavu sa 192 kruga.

Iva Rakonjac je osvojila četvrto mesto u kategoriji juniorki sa rezultatom od 575 krugova sportskom malokalibarskom puškom sa 188 u klečećem, 194 u ležećem i odličnim stojećim stavom od 193 kruga, iako je na kontrolnom takmičenju imala 580 krugova. U finalu seniorki je osvojila bronzanu medalju, iako je bila jedna od najmlađih takmičarki.

Narednog vikenda će nastupati na drugom kolu, a nakon toga i na Prvenstvu Vojvodine i Prvenstvu Evrope u sastavu juniorske reprezentacije Srbije.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.