TRENUTAK KADA ĆE SVE U SRBIJI I SRPSKOJ DA STANE

Ovo je datum koji je KLJUČAN za Srbe, svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici

11:22

15.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTS

Sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati rezolucija o Srebrenici zakazana je za 23. maj.

To će biti dan kada će cela Srbija da stane!

Svi će pomno pratiti nastavak borbe predsednika Aleksandra Vučića da GS UN ne usvoji tu rezoluciju.

Svi će biti uz predsednika tokom ove rasprave koja je od velike važnosti za Srbiju.

Sednica će se održati, kako je za sada poznato, 23. maja u 16 časova. Ipak, taj termin podložan je promenama.

Ovo je inače samo nastavak borbe predsednika Vučića, on je već u Njujorku pokušavao da spreči da se celom narodu nametne kolektivna krivica. Kako je rekao ranije, pojedinci za počinjene zločine već odgovaraju.

– Ne postoji ni jedno ime u predlogu rezolucije. Već samo kolektivna osuda i svi to govore i svi to znaju. I naravno dodatni pritisak na jednu suverenu i nezavisnu zemlju u ovom trenutku. Zbog čega? Zbog neuvrštenja sankcija Rusiji? Zbog nerešavanja pitanja Kosova? Zbog odnosa sa Istokom? Obe, sve tri. Zbog toga što smo slobodna i nezavisna zemlja – rekao je ranije Vučić.

Bez obzira na ishod glasanja predsednik Vučić je rekao da će Srbija nastaviti da se bori, da radi i ekonomski se podiže. Ali svakako, 23. marta pokušaće da stane na put lobiranju i borbi za tu rezoluciju kojom imaju za cilj da nam stavi etiketu genocidnog naroda. I upravo zbog važnosti njegove borbe njegove reči pratiće cela Srbija!

Nenad Stevandić, predsednik Skupštine Republike Srpske za Kurir ocenjuje da je svojim diplomatskim delovanjem Srbija bukvalno ponizila najveće svetske sile, što je značajno za sve Srbe.

– Činjenica je da nikada jedna malobrojnija zemlja nije dva puta ponizila najveće svetske sile koje preko NATO, MMF, Svetske banke vladaju svetom i koje su uspele da samo 50 zemalja privole da nevoljno glasaju za tu trik rezoluciju o Srebrenici. Takođe je činjenica da se u svetu uvidelo, a Srbija je razbila taj stereotup, da postoji potpuni krah međunarodnog prava i morala. Takođe se pokazalo da BiH nije tražila tu rezoluciju jer je nijedna institucija nije izglasala, već je u pitanju takozvana trik rezolucija koja ima političke namere, da nas NATO kišobran usisa protiv naše volje za šta koriste razne batine, a ova rezolucija je suštinska batina – naglašava Stevandić.

Inače, rezolucije GS UN nisu obavezujuće, ali imaju političku težinu i odražavaju stavove članica tog tela o pitanju ili temi u vezi sa kojem su usvojene.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.