PANČEVCI USPEŠNI NA KUPU SRBIJE

Atletičari Dinama osvojili su 5 medalja u Sremskoj Mitrovici u drugom kolu kvalifikacija za seniorski Kup Srbije

22:02

20.05.2024

Podeli vest:

AK Dinamo

Medalje ponovo stižu sa atletskih stadiona u Pančevo. U Sremskoj Mitrovici održano je drugo kolo kvalifikacija za seniorski Kup Srbije. Na takmičenju su učestvovali i pančevački klubovi. Atletski klub „Dinamo“ Pančevo je nastupio u ženskoj konkurenciji, osvojeno je pet medalja.

Sanja Marić je pobedila u trci na 3.000 metara dok je u trci na 5.000 metara osvojila drugo mesto. Dunja Atanacković je osvojila dva treća mesta u trkama na 3.000 metara i 5.000 metara. Ona je u obe discipline ostvarila kvalifikacionu normu za finalna takmičenja. Ženska štafeta 4×400 metara osvojila je drugo mesto i kvalifikovala se za finale KUP-a Srbije za seniore. Sastav štafete: Tamara Blanuša, Sanja Marić, Vanja Mičević i Dunja Atanacković.

Atletičar pančevačke „Panonije“ Mirko Stanković je, na istom takmičenju, nastupio u disciplini 1.500 metara i zauzeo 7.mesto, dok je Vladimir Mirkov nastupio u disciplini 5.000 metara sportskog hodanja, ali je pred samu trku odustao iz zdravstvenih razloga.

Mirko Stanković je potom nastupio je i u disciplini stiplčez na 3.000 metara i u cilj je ušao kao trećeplasirani sa odličnim rezultatom od 10:53.84 i time se kvalifikovao za finale KUPS-a Srbije.

Finale KUP-a Srbije održaće se u Kraljevu.

(Pančevac/RTV Pančevo)

AK PANONIJA Mirko Stanković finalista Kupa Srbije

PANČEVKE ZLATNE NA ,,TROFEJU BEOGRADA“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.