Pančevka Sanja Marić dvostruka vicešampionka Srbije

21:51

03.06.2024

Podeli vest:

AK Dinamo

Atletičarka pančevačkog Dinama Sanja Marić postala je dvostruka vicešampionka Srbije nakon što je osvojila drugo mesta u trkama na 3.000 i 5.000 metara u finalu seniorskog Kupa Srbije održanog proteklog vikenda u Kraljevu.

Učestvovale su sve najbolje atletske ekipe Srbije a među njima je bio i atletski klub „Dinamo“ Pančevo u ženskoj konkurenciji.

„Takmičenje je bilo dvodnevno sa punim Olimpijskim programom. Nažalost morali smo desetkovani da nastupimo na ovom takmičenju zbog povreda, studentskih obaveza, ali i finansijskih razloga jer jednostavno nismo u mogućnosti da izađemo sa celom ekipom“, kaže trener Cvetkoski.

Sanja Marić je dvostruka vicešampionka Srbije na 3.000m i 5,000m.

„Ponovo je u jednoj taktičkoj trci uspela sa lakoćom da osvoji srebrnu medalju. Njeni sve bolji rezultati pokazuju da je trenutno jedna od najboljih dugoprugašica u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji u Srbiji“, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

Medalju je osvojila i Dunja Atanacković u trci na 5,000m i to bronzanu.

AK „Dinamo“ je u konačnom zbiru osvojio šesto mesto u Srbiji u konkurenciji svih relevantnih srpskih klubova. Za ovaj podvig svoj doprinos u više disciplina dale su devojke Sanja Marić, Dunja Atanacković, Vanja Mičević i Tamara Blanuša.

„Sve takmičarke su dale poslednje atome snage ali su se ravnopravno borile sa najboljim klubovima Srbije“, kaže trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.