Skupština Grada: Izabrani gradonačelnik i članovi Gradskog veća

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva u prethodnom sazivu, dobio je na sednici Skupštine grada 8. jula, većinom glasova odbornika, novi četvorogodišnji mandat za najodgovorniju funkciju u gradu.

18:12

08.07.2024

Podeli vest:

Milan Šupica

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva u prethodnom sazivu, dobio je na sednici Skupštine grada 8. jula, većinom glasova odbornika, novi četvorogodišnji mandat za najodgovorniju funkciju u gradu.

Stevanović je tako postao prvi reizabrani gradonačelnik u novijoj istoriji Pančeva. Pre toga za novog / starog predsednika Skupštine grada Pančeva izabran je Tigran Kiš.

Većina predstavnika građana, odabranih na izborima održanim 2. juna, prihvatili su Stevanovićev predlog, pa je od danas zamenik gradonačelnika Predrag Stojadinov, a članovi Gradskog veća postali su: Nestor Josivljević (za oblast lokalne samouprave i informacionih tehnologija), Sanja Patalov Stojadinović (za oblast socijalne politike, rada, zapošljavanja i boračkih pitanja), Branislav Raketić (za oblast komunalnih delatnosti), Darko Ješić (za oblast kulture i omladine), Katarina Banjai (za oblast ekologije i održivog razvoja), Vladislava Maksimović (za oblast poljoprivrede) i mr Tatjana Božić (za oblast obrazovanja).

Milan ŠupicaMilan Šupica

Ono što je bilo upadljivo drugačije u odnosu na prethodni saziv Skupštine grada Pančeva jeste da su sada iskristalisane dve opozicione grupacije. To je koalicija s liste „Pančevo protiv nasilja – biram borbu”, sa jedanaest odbornika, kao i „Grupa Pančevo – vaše komšije”, sa devet predstavnika građana u lokalnom parlamentu. Sve ostale odbornice i svi ostali odbornici okupljeni su u koaliciji čiji je stožer Srpska napredna stranka. Između opozicije i vlasti razvila se diskusija za skupštinskom govornicom u vezi s nekoliko tema.

(Opširnije u štampanom izdanju „Pančevca” u petak)

(Pančevac / S. Trajković)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.