
STRAVIČNA NESREĆA KOD MELENACA: Tri osobe poginule, 4 povređene u sudaru traktora i 3 automobila
Titulu najboljeg proizvođača kobasica poneo je Pavel Petraš, drugo mesto osvojio je Janko Šimak, dok je treće mesto pripalo Janu Zemenu.
Titulu najboljeg proizvođača kobasica poneo je Pavel Petraš, drugo mesto osvojio je Janko Šimak, dok je treće mesto pripalo Janu Zemenu.
Trideseta manifestacija „Vino, muzika, kobasice“, koja se održava u Padini i na kojoj se biraju najukusnije domaće kobasice i najbolje vino, i ove godine okupila je veliki broj takmičara.
Stručna komisija ni ove godine nije imala lak zadatak.
– Nekada je bilo i više vina i više kobasica. Ne znam sta se sada desilo, možda i vreme utiče. Imamo 10 kobasica i 10 vina da ocenjujemo. Uvek smo gledali sastav kobasice, kad se saseče da bude lepa, da ima lepu boju i miris. Na kraju ocenjujemo ukus i ljutinu. U Padini se ne prave tako ljute kobasice. Treba da budu jestive i da lepo izgledaju. Kada je vino u pitanju, ljudi koji proizvode znaju kako treba da izgleda. Padina nije vinski kraj. Nismo razdelili vina na dve kategorije, ocenjujemo sve, rekao je Martin Garafijat, član komisije.
Svi pobednici ovogodišnjeg takmičenja su iz Padine. Titulu najboljeg proizvođača kobasica poneo je Pavel Petraš, drugo mesto osvojio je Janko Šimak, dok je treće mesto pripalo Janu Zemenu. Najbolje vino ove godine doneo je Gustav Štaub, drugo mesto pripalo je Janku Petrašu, dok je Mihal Ljauko zauzeo treće mesto, sa samo bodom prednosti u odnosu na četvrtoplasiranog Zdena Petraša.
Poseban deo programa bilo je dodeljivanje nagrade za najsimpatičniju Zuzanu, koja je ove godine pripala Zuzani Melišovoj. Za dobru atmosferu bio je zadužen Vladimir Mađo Huđec, a nakon dodele priznanja, organizovana je i tombola.
(Pančevac/RTV Pančevo)
Dom kulture “Mihal Babinka” u Padini: Novih 180 miliona dinara za rekonstrukciju