Nagrada za Bojana Vojnova na „Vrmdža festu”

09:19

08.08.2024

Podeli vest:

Foto: Prinscreen iz filma
Scena iz filma „Niti banatskog veza”

Sa filmskog festivala „Vrmdža fest 2024” u ruke Dolovca Bojana Vojnova stigla je nagrada za najbolji film u oblasti etno-kulture života na selu za dokumentarni film „Niti banatskog veza”.

Film govori o folklornom stvaralaštvu u Dolovu, a kao i četiri prethodna, produciran je okviru udruženja „Srbija moj dom”, dok je finansijska podrška stigla od Lokalne fondacije Pančeva kroz program „Ideje koje pokreću promene”. Festival u Vrmdži kod Sokobanje ubraja se u najprestižnije kada je reč o dokumentarnim etno-filmovima, o čemu svedoči i to da je ove godine za selekciju bilo prijavljeno oko 300 dokumentaraca iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Bojan je inače godinama posvećen promociji tradicije i svog sela Dolova i regiona, kao i prirodnih lepota južnog Banata, ili bolje rečeno Deliblatske peščare, s kojom se Dolovo dodiruje, i preko filmova, ali i putem raznih manifestacija, predavanja, akcija. Bojan Vojnov je inače doktor agronomije i asistent na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.

(Pančevac)

DR BOJAN VOJNOV ODRŽAO PREDAVANJE ŠETNJA JUŽNOBANATSKOM RAVNICOM: Cilj je unapređenje društvenog života starijih Dolovki i Dolovaca FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.