DOM ZDRAVLJA PANČEVO: Najsavremeniji mamograf počeo sa radom

09:32

14.08.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Zahvaljući konkursu za održavanje i opremanje zdravstvenih ustanova koji raspisuje Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo ove godine za pančevački Dom zdravlja opredeljena sredstva u iznosu od preko 12 miliona dinara koja su namenjena za kupovinu ultrazvuka. Počeo je sa radom i savremeni digitalni mamograf.

Zahvaljući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvokupljen je najsavremeniji mamograf koji je počeo sa radom u pančevačkom Domu zdravlja istakla je doktorka Zorica Sokić direktorka Doma zdravlja .

Nabavku najsavremenijeg digitalnog mamografa , koji je ovih dana počeo da radi i čiji je cilj prevencija i skrining mamografija. Doktorka Sokić je naglasila da se rade i dijagnostički pregledi.

Zahvaljući konkursu za održavanje i opremanje zdravstvenih ustanova koji raspisuje Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo ove godine za pančevački Dom zdravlja opredeljena sredstva u iznosu od preko 12.miliona dinara.

Ove godine će biti opredeljena za nabavku ultrazvuka i tri sonde koje će biti na odeljenju za Službu za zdravstvenu zaštitu žena .Mamograf , ultrazvuk i kolposkop će pomoći pacijentima i zaposlenima da rade sa najsavremenijom opemom.

Preventivni pregledei su pola zdravlja sa obnavljanjem opreme dijagnostika je još preciznija i bolja , što je važno prilikom otkrivanja bolesti na vreme , što je i cilj kako bi se pacijenti lečili u očetnoj fazi kada su prognoze lečenja bolje.

(Pančevac/RTV Pančevo)

SAVREMENI ULTRAZVUČNI APARAT stigao u Dom zdravlja Pančevo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.