VUČIĆ POSLE SUSRETA SA AL SAUDOM: Samit koji bi okupio uspešne privrednike i investitore značajno bi unapredila ekonomske odnose Srbije i Saudijske Arabije

12:55

05.10.2022

Podeli vest:

printscreen/ig: buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Saudijske Arabije Fejsalom bin Ferhanom al Saudom o saradnji u oblasti odbrane, vojne industrije i energetike, kao i o obnovljivim izvorima energije.

Aleksandar Vučić je zahvalio visokom gostu na prvoj bilateralnoj poseti Ministarstva inostranih poslova Saudijske Arabije Srbiji i dodao da je naša zemlja zainteresovana za produbljivanje saradnje sa Kraljevinom Saudijskom Arabijom, koju vidi kao potencijalno važnog partnera.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, sagovornici su se saglasili da postoje brojni neiskorišćeni potencijali za razvoj partnerstva u oblasti poljoprivrede, turizma, građevinarstva, IT sektora i energetike, kao i u sferi obnovljivih izvora energije, o čemu je na sastanku posebno bilo reči, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima Predsednika.

Sagovornici su takođe istakli i oblasti vojno-ekonomske, vojno-medicinske i vojno-obrazovne saradnje, koju bi u predstojećem periodu trebalo dodatno ojačati i unaprediti.

Ukazujući na brojne velike svetske kompanije koje već dugo i uspešno posluju u Srbiji, predsednik Vučić je uputio poziv i poslovnim ljudima i investitorima iz Saudijske Arabije da ulažu u našu zemlju i da učestvuju u zajedničkim projektima sa našim privrednicima.

 

Predsednik Vučić napisao je na nalogu na Instagramu Budućnost Srbije, da je imao imao  veliku čast i posebno zadovoljstvo da se sastane sa ministrom El Saudom tokom prve bilateralne posete našoj zemlji.

 

RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.