POLICAJAC U TEKSASU PUCAO U TINEJDŽERA KOJI JE JEO HAMBURGER NA PERKINGU: Nakon pregleda sigurnosnih kamera Policijska uprava ga otpustila

10:13

11.10.2022

Podeli vest:

printscreen/yt: NBC News

Policijska uprava San Antonija otpustila je policajca koji je ispalio više metaka u tinejdžera koji je jeo u automobilu na parkingu Mekdonaldsa u Teksasu. Dečak se bori za život.

Na snimcima sigurnosne kamere vidi se kako policajac Džejms Brenand više puta puca u sedamnaestogodišnjaka Erika Kantua, koji jede hamburger na parkingu Mekdonaldsa, prenosi Ej-Bi-Si.

Prema informacijama iz policije, Brenand je na parking došao na poziv zbog uznemiravanja, kada je primetio vozilo za koje je mislio da je prethodne noći pobeglo od njega prilikom zaustavljanja.

Na snimku se vidi kako policajac prilazi automobilu i otvara vrata. Unutra je zatekao Kantua sa jednom ženskom osobom i neredio mu da izađe.

Policija navodi da je Brenand prijavio da su ga udarila vrata automobila jer je tinejdžer krenuo da vozi u rikverc.

Na snimku se vidi kako policajac ispaljuje 10 hitaca na vozilo u pokretu, pre nego što je krenuo prške da juri za njim.

Kako prenose lokalni mediji, tinejdžer je na aparatima i bori se za život. Ženska osoba sa kojom je bio u automobilu, prema navodima policije, nije povređena.

Pucnjava se dogodila 2. oktobra, ali je policija danas saopštila da je Brenand otpušten nakon uvida u snimke sigurnosnih kamera.

 

(RTS)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.