POZNATO KADA ĆE SE FORMIRATI NOVA VLADA: Ana Brnabić priprema svoj ekspoze koji će da prezentuje poslanicima

10:52

12.10.2022

Podeli vest:

printscreen/Prva TV

Poslanici Skupštine Srbije trebalo bi da zasedaju u utorak, 18. oktobra, kad je, kako saznajemo, predviđen početak sednice na kojoj će se glasati o novom Zakonu o Vladi Republike Srbije. Prema nezavaničnim informacijama do kojih je došao portal Nova.rs, nakon ove sednice, uslediće rasprava o sastavu kabineta Ane Brnabić, a plan je da se glasanje održi 22. oktobra.

Kako navode sagovornici Nova.rs, pomereno je održavanje skupštinskih odobra koji su planirani za narednu nedelju, a kao razlog navodi se da je u planu održavanje sednice Skupštine Srbije na kojoj će se najpre razgovarati o novim zakonima o ministarstvima i Vladi Republike Srbije. Kako je rečeno, ova sednica bi trebalo da počne 18. oktobra i da traje dva dana tokom kojih se očekuje da Ana Brnabić prezentuje poslanicima svoj ekspoze. Nakon toga sledi dan pauze, a potom na red dolazi predstavljanje sastava nove Vlade Srbije.

Podsetimo, mandatarka  Ana Brnabić nedavno je izjavila, gostujući na TV Pink, da će nova Vlada Srbije biti formirana u „ustavnim rokovima“.

„E, dobro, zašto nema još Vlade’, ja kažem: ‘A da li vam je jasno da je u međuvremenu počeo Treći svetski rat?’. I da je Srbija i Vlada Srbije, OK u tehničkom mandatu, ali svejedno Vlada koja radi svaki dan, se bori za bolji životni standard i stabilnost građana, i da ta Vlada je svaki dan morala, pa pod jedan – da se sprema za ovu zimu, pod dva – da gasi neke požare, pod tri – da se bori, rame uz rame sa predsednikom, da očuvamo tu našu samostalnost u odlučivanju, a opet, sa druge strane, da to ne ugrozi bilo kakve investicije ili radna meste, ili životni standard i našu mogućnost da podignemo i plate i penzije u 2023. godini. Ponovo, što zaista neće veliki broj država moći. I da se borimo za minimalac koji će od 1. januara 2023. preći 40.000 dinara, dakle biće duplo veći nego pre 10 godina. Sve su to neke stvari za koje Vlada mora da se bori i koje su bile važnije nego da iskoristimo svaki dan da imamo novu Vladu. Dakle, mogli ste da birate šta ćete uraditi, mislim da smo postupali najodgovornije moguće i Vlada će biti u zakonskom roku“, navela je ona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.