VULIN ODGOVORIO ZORANI MIHAJLOVIĆ I POZVAO JE NA SAMOSTALNE IZBORE Nervozna je jer treći put nije postala premijer!

13:58

17.10.2022

Podeli vest:

printscreen/yt: Novo jutro

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio je ministarki energetike Zorani Mihajlović, koja mu je danas poručila da je njegov stav o EU licemeran i pozvala ga da izađe iz vlade.

– Znam da je gospođa Mihajlović nervozna jer ni treći put nije postala premijer, ali tu ljutnju neka iskali na ambasadorima koji su joj to i obećali, ja sam tu kolateralna šteta, kako bi rekli saborci gospođe Mihajlović. Nisam znao da je u Srbiji moguće imati kritičko mišljenje o svemu osim o članstvu u Evropsku uniju – rekao je Vulin.

On kaže da njegov stav o štetnosti Evropske unije nije nepoznat i da se nije menjao od njegovih političkih početaka.

– Veća je nepoznanica kako je gospođa Mihajlović glasala za britansku rezoluciju po kojoj su Srbi genocidan narod posebno istaknut u silovanju muškaraca i dečaka, a ostala član Vlade koju čine oni koji potpuno suprotno misle i od nje i od Velike Britanije. Ja sam izneo stav, a gospođa Mihajlović neka me ubedi da ga promenim ako EU od nas traži neprihvatljivo, da priznamo takozvano Kosovo, da napustimo Republiku Srpsku, da uvedemo sankcije Rusiji – poručio je Vulin ministarki energetike.

On je pozvao Zoranu Mihajlović na bilo koje izbore, ali pod uslovom da nije na listi koja nosi ime Aleksandar Vučić.

– U svim drugim opcijama idemo samostalno, pa makar joj listu nosio i Miroljub Labus, ne bi joj bilo prvi put – izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, odgovarajući na uvrede koje je na njegov račun uputila ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović povodom njegovih stavova o članstvu Srbije u EU.

Podsećamo, ministarka Zorana Mihajlović je rekla ranije danas da je legitimno da neko bude protiv Srbije u EU, ali da će vreme pokazati da li je to pametno ili ne.

– Ali, sa druge strane, ako neko sedi u Vladi Srbije koja kao jedan od prioriteta ima ulazak u EU, ako sedi u vladajućoj koaliciji čiji je to takođe jedan od prioriteta, onda je apsolutno nemoralno i licemerno pričati o tome da Srbija ne treba da bude u EU – izjavila je Mihajlovićeva na molbu novinara da prokomentariše Vulinov stav da zbog ucena EU Srbiji nije mesto u Uniji.

Ona je rekla da Vulinova stranka treba da izađe iz vladajuće koalicije, izađe na izbore sa svojim programom i vidi da li to građani hoće.

– Onda bi to bilo u redu. Ovako sedeti u vladajućoj koaliciji koja kaže da mi hoćemo da idemo u EU i da uskladimo naše zakone sa evropskim zakonima… Nema razgovora o tome, to se ne menja. Takođe, mislim da gospodin Vulin ne može da promeni taj put ka EU i ono što je Srbija započela – ocenila je ranije danas Mihajlovićeva.

 

(Novosti)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.