ŽELELA JE DA SE VRATI KUĆI, ALI KOMŠINICE SU JE UBEDILE DA IDE: Sin Ljubice koja je stradala kod Valjeva kaže da je govorila da joj je ovo POSLEDNJI PUT

07:32

18.10.2022

Podeli vest:

printscreen/yt: Dnevnik

– Majka je sa komšinicama penzionerkama krenula na izlet, rekla je da je ovo poslednji put da će ići i izgleda da je to i pogodila. Umrla je u bolnici nekoliko sati posle nesreće.

Ovako započinje priču Milun Marković, sin Ljubice Marković (77) koja je poginula u nesreći na brani Rovno kod Valjeva, kada je minubus sa penzionerima iz Osečine sleteo u provaliju duboku 50 metara. Na mestu je stradala Vojka Jovanović (63), a Markovićeva je preminula u popodnevnim satima. U nesreći je povređeno 16 putnika, a vozač je uhapšen.

– Moja majka je redovno išla na izlete jer je bila veoma aktivna penzionerka, mada je u poslednje vreme smanjila putovanja. Pošto je izlet bio blizu, na Divčibarama, odlučila je da ide i rekla je da je ovo poslednji put. Kao da je osetila. Čak je i komšinicama dok su kretale pričala da joj se ne ide i da želi kući, ali joj je ćerka jedne od njih rekla „Ljubice, šteta je da ne pođeš kada si se prijavila“ – počinje priču sin Ljubice Marković koja je penziju dočekala u lokalnoj fabrici Podgorka, u kojoj je radila u hladnjači, pa u pogonu na flaširanju rakije.

Kako kaže, njegova majka je sa penzionerkama učestvovala u raznim aktivnostima.

– Vezla je, heklala, radili su za Šljivijadu, pa su ti izleti za njih penzionere bili gotovo neka vrsta nagrade, lepa razonoda – kaže Milun. Zvanične verzije nesreće, kako kaže, još uvek nema.

– Vozač, koji je naš komšija, povukao je ručnu kočnicu, ali je ona izgleda popustila. Minibus je bio upaljen, krenuo je u rikverc, probio ogradu, počeo da se okreće i pada u provaliju. Majci spasa nije bilo, kada sam je video u bolnici, bilo mi je strašno. Polomila je sedam rebara, kičmu, glavu, levo oko ne znam da li ima, bila je kao krpena lutka. Moja majka je bila vitalna žena, mogla je još da poživi i lakše bi mi bilo da je umrla u krevetu prirodnom smrću, nego ovako – priča sin:

– Čuo sam da su neki od povređenih pušteni kući, a neki prebačeni u Beograd. Osim mame, još dve žene iz ulice su bile tamo, kao i vozač.

Milun Marković kaže da je saučešće porodici izjavila supruga vozača, njihovog komšije.

– Žena je došla uplakana, rekao sam joj, život je takav, ako je kriv odgovaraće. On je čovek šećeraš, uništiće ga ovo, sve i da nije kriv, teško mu je – kaže sin.

Marković navodi da je Ljubica sama odgajila troje dece.

– Gajila je i šestoro unuka, dva praunuka. I sada je ložila vatru, čekala decu iz škole.

Ljubica Marković biće sahranjena danas u 13 časova na groblju u Osečini.

 

(Blic)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.