STIVEN SPILBERG OTKRIVA PET NAJBOLJIH GLUMACA SVIH VREMENA: Na listi nema Toma Kruza, Breda Pita, Džeka Nikolsona…

08:16

25.10.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt/Directors Guild Of America

Sarađivao je s nekim od najboljih glumaca u ovom poslu. Leonardo Di Kaprio, Tom Kruz i Lijam Nison samo su neki od talenata s kojima je Spilberg radio na svojim filmovima, ali nijedan od njih nije se našao na njegovoj listi omiljenih.

U jednom intervjuu Spilberg se prisetio razgovora koji je vodio s kolegom rediteljem Stenlijem Kjubrikom nakon što je gledao projekciju filma „Isijavanje“ koji mu se baš i nije svideo.

Spilberg je objasnio reditelju kako misli da je Džon Nikolson talentovan glumac, ali način na koji je odigrao ulogu Džek Torensa u Kjubrikovom filmu bio je preteran i uporedio ga s japanskim Kabuki pozorištem u kojem su glumci jako stilizovani s dramatičnom kostimografijom i šminkom.

Braneći Nikolsonov performans, Kjubrik je tražio od Spilberga da navede svojih pet omiljenih glumaca svih vremena. Iznenađujuće, niko od glumaca s kojima je Spilberg sarađivao nije dospeo na listu.

Ko se našao na listi?

Spenser Trejsi, Henri Fonda, Džejms Stjuart, Keri Grant i Klark Gejbl najbolji su glumci svih vremena prema oceni slavnog reditelja. Kad je Spilberg otkrio svoju listu, Kjubrik ga je zaustavio i rekao: „Dobro, gde je Džejms Kegni na toj listi?“

Spilberg mu je odgovorio kako je Kegni „visoko na listi“, ali Kjubrik je dodao: „Ah, ali on nije u vaših prvih pet. Vi ne smatrate Džejmsa Kegnija jednim od pet najboljih glumaca u svetu, ali ja smatram. I zato je performans Nikolsona sjajan.“

B92.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.