SRPSKA LISTA TRAŽI HITAN RAZGOVOR SA VUČIĆEM ZBOG PRETNJI KURTIJA U Prištini ne postoji volja za pronalaženjem rešenja već isključivo želja za tenzijom

10:36

26.10.2022

Podeli vest:

Foto: printscreen/ig: buducnostsrbijeav /srpskalista.net/canva

Srpska lista, povodom pretnji Aljbina Kurtija da će 1. novembra početi sa otimanjem imovine srpskih građana i vozila sa srpskim registarskim oznakama, zatražila je danas hitan sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

„U ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije, a u odnosu na najavu Aljbina Kurtija da će 1. novembra početi sa otimanjem imovine naših građana i vozila sa srpskim registarskim oznakama, mi politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije, tražimo hitan sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem”, navela je u saopštenju Srpska lista.

„Najave nasilnih akcija protiv našeg naroda od strane Aljbina Kurtija, posebno na severu Kosova i Metohije, izazivaju strah i neizvesnost, te je potrebno da se najhitnije sastanemo i dogovorimo kako da se sačuva mir i sigurnost građana, ali i vitalni interesi našeg naroda, jer je svima jasno da naš narod ne pristaje na jednostrane poteze Prištine koji ima za cilj progon svega što je srpsko sa ovih prostora”, navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Srpska lista naglašava da poslednje izjave Aljbina Kurtija jasno ukazuju da u Prištini ne postoji volja za pronalaženjem rešenja i kompromisa, već isključivo želja za izazivanjem krize i tenzija, posebno na severu Kosova i Metohije.

„Srpski narod na Kosovu i Metohiji veruje svojoj državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću da ćemo zajedno odgovoriti svim izazovima koji su pred nama”, poručila je Srpska lista.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić hitno je reagovao na pismo koje su mu uputili predstavnici Srpske liste i zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Sednica će bi trebalo da bude održana sutra u 10 sati.

 

(Politika/Kurir)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.