DOBILI SMO GARANCIJE I UVERENJA DA ĆE DRŽAVA BITI UZ SVOJ NAROD Goran Rakić se sastao sa predsednikom Vučićem povodom pretnji Aljbina Kurtija

08:05

27.10.2022

Podeli vest:

Foto: printscreen/ Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Srbima sa Kosova i Metohije, na njihov zahtev.

– Sastanak nikad nije bio kraći ali smo dobili čvrste garancije i uveravanja da će predsednik Vučić i država Srbija biti uz svoj narod. Nakon ovog sastanka je sednica Saveza za nacionalnu bezbednost. Mi smo predsedniku jasno rekli i tražili od njega da ukoliko bilo ko krene da oduzima našu imovinu, a naša imovina su i tablice i ta vozila, da ćemo iskoristiti sva sredstva i demokratskim, mirnim putem pružiti otpor – rekao je predsednik Srpske liste Goran Rakić posle sastanka sa predsednikom.

 

 

Sastanak je počeo u 9 sati u Palati Srbija.

Sastanku u Palati Srbija prisustvovali su ministri unutrašnjih poslova i odbrane, Bratislav Gašić i Miloš Vučević, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednici Igor Simić, Dalibor Jevtić, Milan Radoičić, gradonačelnici opština sa severa KiM…

Nakon toga, predsednik je za danas sazvao i sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Sednica je zakazana nakon što su predstavnici Srpske liste zatražili hitan sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem zbog najave Aljbina Kurtija da će 1. novembra početi sa, kako su naveli, „otimanjem imovine naših građana i vozila sa srpskim registarskim oznakama“.

Rok koji je Priština odredila za preregistraciju tablica na Kosovu i Metohiji ističe 31. oktobra, a premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti naveo je da taj rok neće biti produžen, uprkos apelima Zapada.

Portparol Evropske unije Peter Stano, uoči isteka roka za preregistraciju vozila na KiM, pozvao je Beograd i Prištinu da se uzdrže od jednostranih koraka koji vode ka eskalaciji situacije, kao i da usmere svu energiju i napore na ostvarivanje napretka u dijalogu.

Američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da još nije dobio odgovor Prištine o zahtevu da za 10 meseci prolongiraju rok za preregistraciju vozila sa srpskih na lokalne tablice.

„Nadam se da će oni pozitivno odgovoriti na zahtev ne samo SAD, već i ostatka Kvinte, EU i specijalnog predstavnika Miroslava Lajčaka„, rekao je Eskobar.

 

(Kurir)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.