PANČEVAC U VLADI REPUBLIKE SRBIJE Zoran Gajić ministar sporta: Spreman za požrtvovan rad

10:30

31.10.2022

Podeli vest:

oto: Printscreen/YT

 

 

Novi ministar sporta u Vladi Republike Srbije postao je naš sugrađanin Zoran Gajić, dosadašnji predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS). U prvim izjavama rekao je da se nije dvoumio oko prihvatanja nove funkcije, kao i da kod njega postoji mali žal zbog odbojke i saveza, ali da „to neće biti problem pošto ostaje u dobrim rukama”. Obećao je da će nastaviti fantastičan rad svog prethodnika Vanje Udovičića, s kojim je izvrsno sarađivao i koji je mnogo pomogao odbojci.

– Jedan od odgovora o kontinuitetu rezultata leži i u pomoći države, oličene pre svega u Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskog komiteta, kao i predsednika države i Vlade Srbije, gde smo imali neverovatnu podršku, za razliku od nekih vremena kad sam bio selektor gde je bolje da ne pričam šta je sve falilo – naglasio je Gajić i dodao da je spreman da požrtvovano radi kako bi doprineo daljem razvoju sporta.

Zoran Gajić je za predsednika OSS-a izabran 2016, a reizabran 2020. godine jednoglasnom odlukom na izbornoj Skupštini saveza. Rođen je 28. decembra 1958. u Pančevu. Magistar je odbojke. U poslednje tri decenije aktivan je i uspešan u svetu ovog sporta. Bio je predavač na fakultetima u Novom Sadu i Beogradu. U periodu od 1987. do 1992. godine bio je trener muške juniorske reprezentacije Jugoslavije, a u okviru rada na edukaciji trenera držao je predavanja na seminarima u brojnim državama.
Kao prvi trener muške seniorske reprezentacije Jugoslavije (od 1995. do 2002. godine) osvojio je devet medalja, i to po dve zlatne i srebrne i pet bronzanih. Najsjajnija odličja zaslužio je sa odbojkaškom ekipom na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju i Evropskom prvenstvu 2001. u Ostravi, srebrne medalje osvojio je na Svetskom prvenstvu 1998. u Tokiju i Evropskom prvenstvu 1997. u Ajndhovenu, a bronzane na Olimpijskim igrama 1996. u Atlanti, Svetskom kupu šampiona 2001. u Tokiju, Svetskoj ligi 2002. u Belo Orizonteu, Evropskom prvenstvu 1995. u Atini i 1999. u Beču. Bio je i prvi trener seniora Rusije, s kojima je zaslužio tri velike medalje za samo godinu i po dana, a potom je preuzeo selekciju Irana. U klupskoj karijeri Zoran Gajić je osvojio titule prvaka Jugoslavije, Grčke, Turske, Rusije i Azerbejdžana.
Našem sugrađaninu Zoranu Gajiću želimo mnogo uspeha i na novoj funkciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.